Nieuws

Geplaatst op 16 november 2022

Huisstofmijt bestrijden in 3 stappen

huisstofmijt bestrijden

Hoe bestrijd u huisstofmijt? Het is een vraag die veel mensen met een allergie bezighoudt. En het is ook niet gemakkelijk. Huisstofmijt bestrijden is in veel gevallen namelijk een echte specialisten klus en voelt voor velen als onbegonnen werk. Toch zijn er diverse tips en stappen waarmee u kan proberen huisstofmijt te bestrijden. We geven u drie voorbeelden. 

1. Luchten om huisstofmijt te bestrijden

Het lijkt zo simpel, maar toch is het in veel moderne huishoudens niet zo vanzelfsprekend: het luchten van uw woning en met name uw slaapkamer. Dit is een cruciale stap in het bestrijden van huisstofmijt. De huisstofmijt houdt namelijk enorm van het donker en van vocht. En dat gaat u tegen met flinke hoeveelheden frisse lucht. Uw eerste stap richting een mijtvrij huis is dan ook het, iedere dag, luchten van uw slaapkamers, het openzetten van de ventilatieroosters in huis, het luchten van uw beddengoed en het openen van de gordijnen. Een andere goede tip in het kader van “luchten” is het niet binnen laten drogen van nat wasgoed. 

2. Maak uw huis stofvrij

Het woord zegt het al, de huisstofmijt houdt van stof. Daarom is het zaak om uw huis, in uw poging om huisstofmijt te bestrijden, zoveel mogelijk stofvrij te houden. Dit doet u niet alleen maar door te stofzuigen (hoewel het regelmatig stofzuigen van uw vloer en tapijten wel een belangrijke stap is).  U doet dit ook door beddengoed én dekbedden iedere twee tot zes weken op 60 graden te wassen. Verder is het van belang om gladde oppervlakken, waar stof op blijft liggen, minstens wekelijks met een vochtige doek af te nemen. 

3. Vervang materialen

Sommige materialen zijn gevoeliger voor huisstofmijt dan anderen. Met stip op nummer één staat textiel. En laat dat nu een materiaal zijn dat veelvuldig voorkomt in de meubels en woonvertrekken waar u vaak komt. U vindt textiel in uw beddengoed, in veel soorten vloerbedekking, in gordijnen en in al uw meubels die met stof zijn bekleed. Als u veel last hebt van huisstofmijt en luchten en stoffen niet helpt, kan het daarom een goede volgende stap zijn om zoveel mogelijk “stoffen” producten uit uw huis te verwijderen. Ook zijn er speciale dekbedden en dekbedhoezen te koop die minder aantrekkelijk zijn voor huisstofmijt en u dit dus gemakkelijker kan bestrijden. U zal zien dat u na aanschaf hiervan heel snel opknapt. 

Huisstofmijt bestrijden uitbesteden

Heeft u ondanks bovenstaande stappen en tips professionele hulp nodig bij het bestrijden van huisstofmijt? Neem dan contact op met Schilten Schoonmaak. Heeft u nog andere zaken waar u wel wat hulp bij kan gebruiken? Neem dan een kijkje wat ons schoonmaakbedrijf in Dordrecht voor u kan betekenen!