Nieuws

Geplaatst op 24 augustus 2022

Professioneel rooklucht verwijderen uit meubels

Stankoverlast door een rooklucht is erg vervelend en hardnekkig. De rooklucht trekt in veel spullen en de rookgeur verwijderen is behoorlijk lastig. Toch zijn er zeker methoden waarmee u de hardnekkige rooklucht kunt verwijderen, of in ieder geval kunt verminderen. Als professioneel schoonmaakbedrijf helpen we u hier natuurlijk graag bij. In dit artikel geven we u een aantal handige tips waarmee u zelf de rooklucht uit meubels kunt verwijderen. De mate waarin deze tips helpen zijn wel afhankelijk van de mate van verontreiniging van het meubelstuk. Garanties kunnen we u dus helaas niet geven, maar het is het proberen zeker waard.

Zoveel mogelijk luchten en wassen

De eerste stap bij het verwijderen van rooklucht uit meubels is het luchten van het meubelstuk. Door de stinkende meubels een flinke tijd buiten in de wind te laten staan, kan de geur al flink verminderen. Let er bij het luchten wel op dat het meubel droog staat. Hoe meer wind er staat, hoe groter het effect zal zijn. Kies dus een droge plek, waar de wind wel zoveel mogelijk vrij spel heeft. Gaat het om meubels met een losse stoffen bekleding? Dan wil het regelmatig wassen van de bekleding ook vaak wel wat helpen.

Azijn tegen de rookgeur

Azijn is een sterk schoonmaakmiddel dat voor veel dingen gebruikt kan worden. Ook bij het verwijderen van rooklucht kan azijn u verder helpen. Meng een kopje azijn met twee liter water en gebruik dit sopje om de meubels schoon te maken. De geur van azijn ruikt misschien even niet lekker, maar dit zal snel verdwijnen. Hopelijk is dan ook de rooklucht een stuk meer verdwenen. Ook kunt u een paar schaaltjes met azijn in de ruimte bij het meubel zetten.

De geur absorberen met iets anders

De rooklucht laat zich soms goed absorberen. Dit kan met verschillende producten. Gemalen koffie is een goed voorbeeld van zo’n geurvreter. Ook baking soda werkt vaak goed. De koffie zet je in schaaltjes in dezelfde ruimte als het meubel. Baking soda kunt u over het meubelstuk strooien. Na een dag is de baking soda op te zuigen met de stofzuiger en met een beetje geluk neemt het de vervelende rooklucht ook met zich mee.

Professioneel rooklucht laten verwijderen uit uw meubels?

Lukt het verwijderen van de rooklucht nog steeds niet? Dan kunt u een professioneel rooklucht laten verwijderen door een schoonmaakbedrijf in te huren om u verder te helpen. Ook als u een hele ruimte heeft die naar rook ruikt, kan zo’n professioneel bedrijf uitkomst bieden, bijvoorbeeld door professionele tapijtreiniging. Neem daarom contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het verwijderen van rooklucht of andere hardnekkige geuren. We helpen u graag verder.