Nieuws

Geplaatst op 29 april 2016

Tijd voor een grondige lente schoonmaak?

Grote kans dat je het op maandag doet, 23% van de Nederlanders maakt dan het huis schoon. Overigens is het huis schoonmaken niet populair bij mannen. In 88% van de Nederlandse gezinshuishoudens maakt de vrouw het huis schoon. Dit blijkt uit een enquête over schoonmaken die Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 1.100 consumenten. Het beginnen aan een schoonmaakklus, biedt echter geen garantie voor het gewenste resultaat. In 72% van de gevallen beëindigen vrouwen de taak vroegtijdig. Strijken en het lappen van ramen moeten het in bijna 20% van de keren dat we er aan beginnen ontgelden en opruimen staken we zelfs in één derde van de gevallen.

Mannen zijn actiever betrokken bij het schoonmaken als het de aankoop van een huishoudelijk apparaat betreft. In 70% van de Nederlandse huishoudens wordt de keuze voor een nieuwe stofzuiger, wasmachine of vaatwasser samen met de partner gemaakt.

Tegenslagen tijdens het schoonmaken

Niet alles verloopt vlekkeloos bij het schoonmaken. Onenigheid over het huishouden komt bij 25% van de gezinnen voor. Mannen geven aan vooral ruzie te maken over hoe vaak er wordt schoongemaakt. Bij vrouwen gaat het over wie wat moet schoonmaken. Hoe je het ook wendt of keert, er zal schoongemaakt moeten worden, zelfs door de 67% die aangeeft het absoluut niet leuk te vinden.

Schoonmaak op het werk

Gelukkig hoeft u op het werk niet schoon te maken en kan u het met een gerust hart overlaten aan professionele schoonmaakbedrijven zoals Schilten Schoonmaak. Wilt u een vrijblijvend advies en prijsopgave, neem dan contact met ons op.