Nieuws

Geplaatst op 25 januari 2022

3 redenen waarom schoonmaken essentieel is voor het functioneren van uw bedrijf

Een opgeruimde omgeving is essentieel voor een goed functioneren van uzelf en uw collega’s. Een groot gedeelte van uw tijd brengt u door op het kantoor of in het bedrijfspand, dus het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat deze ruimte schoon en veilig is. Maar waarom is schoonmaken zo belangrijk? Dat leggen we u uit.  

1.    Voorkom ziekteverzuim

Door te zorgen voor een schoon kantoor- of bedrijfspand verbetert u het welzijn van uzelf en uw collega’s. Wanneer alle werkplekken en andere ruimtes regelmatig worden schoongemaakt betekent dat dat bacteriën, virussen en viezigheid geen kans maken. Zo draagt het schoonhouden van het kantoor bij aan minder ziekteverzuim, omdat collega’s minder gauw een virus of bacterie zullen oplopen waardoor ze ziek worden en enkele dagen niet kunnen werken. Een goede reden dus waarom schoonmaken zo belangrijk is!

2.    De uitstraling van uw organisatie

Hoewel het niet direct zo zal lijken, valt het zeker op wanneer een kantoor of bedrijfspand niet wordt schoongemaakt. Stelt u zich eens voor dat er externe contacten langskomen in uw kantoor of bedrijfspand voor een congres of bijeenkomst, en de toiletten ruiken niet fris. Of er liggen kruimels op de vloer, of het ziet er gewoon in zijn geheel rommelig en onfris uit. Dat is voor uw bezoek niet prettig, en zij zullen dit gaan koppelen aan uw organisatie waardoor u niet professioneel en netjes overkomt. Uw kantoren schoonmaken en opruimen draagt bij aan een sterke eerste indruk en doet uw organisatie betrouwbaar en georganiseerd overkomen.

3.    Creëer een fijne werkomgeving voor uw medewerkers

Er wordt in onze maatschappij steeds meer aandacht besteed aan een goede gezondheid en een gezonde levensstijl. Een goede hygiëne maakt daar een groot onderdeel van uit en men is zich daar steeds bewuster van geworden. Wanneer u zorgt voor een prettig, goed onderhouden en schoon kantoor, laat u zien dat u de gezondheid van uw medewerkers belangrijk vindt. Een schone werkomgeving draagt bij aan een prettige werkplek en verhoogt zelfs de productiviteit van uw medewerkers. Met het schoonmaken van uw bedrijfspand creëert u dus eigenlijk een win-win situatie voor alle medewerkers van uw organisatie.

Waarom schoonmaken? Schoonmaken is essentieel

Zorgen voor een reguliere schoonmaak is dus erg belangrijk. Het verhoogt het welzijn van uw medewerkers, wat u zult gaan merken in een minder hoog ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. De tevredenheidsscore van uw medewerkers zal stijgen! Daarnaast zorgt een schoon en opgeruimd bedrijfspand voor een zeer goede eerste indruk, waardoor externe contacten en potentiële nieuwe klanten meer vertrouwen zullen hebben in uw organisatie.

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in structurele schoonmaak voor uw kantoor of bedrijfspand? Neem dan vooral vrijblijvend contact op met ons schoonmaakbedrijf in Dordrecht. Wij geven u graag passend advies!