Professionele schoonmaak van zonnepanelen

Zonnepanelen liggen op steeds meer plekken in ons land. Met het oog op duurzaamheid investeren ook steeds meer bedrijven in zonnepanelen op hun terrein. Een verstandige keuze met het oog op de toekomst. U wilt dan natuurlijk wel dat de zonnepanelen zo optimaal mogelijk blijven werken. Hiervoor is het regelmatig schoonmaken van de zonnepanelen noodzakelijk. Dit is een lastig klusje, waar u beter niet zelf aan kunt beginnen. Naast dat u er waarschijnlijk helemaal geen tijd voor heeft, vereisen zonnepanelen ook een speciale aanpak. Daarom doet u er goed aan om het reinigen van uw zonnepanelen uit te besteden aan professioneel schoonmaakbedrijf in Dordrecht Schilten Schoonmaak.

Waarom is zonnepanelen schoonmaken nodig?

Zonnepanelen krijgen in hun leven flink wat te verduren. Vogelpoep, stuifmeel, zand, bladeren en ander vuil belanden al snel op de zonnepanelen. Dit alles zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder zon kunnen opnemen. Hierdoor gaat het rendement naar beneden en dat is natuurlijk zonde. De zonnepanelen met enige regelmaat laten schoonmaken is dan ook goed voor de opbrengst van de panelen. Hoe vaak de zonnepanelen schoongemaakt moeten worden, is afhankelijk van diverse factoren. Onder andere de locatie van de zonnepanelen en de hoeveelheid regen die er valt spelen mee. We kijken graag samen met u hoe vaak uw zonnepanelen gereinigd moeten worden.

Zonnepanelen laten schoonmaken door een professioneel bedrijf

Het schoonmaken van zonnepanelen is een delicaat klusje. Zo mogen de zonnepanelen niet schoongemaakt worden met normaal water, omdat dit teveel kalk bevat. Daarnaast is een kras op een zonnepaneel zo gemaakt. Daarom doet u er goed aan een professioneel bedrijf in te huren voor de schoonmaak van uw zonnepanelen. Bij Schilten Schoonmaak hebben we al meer dan zestig jaar ervaring in de schoonmaakbranche. We gaan met onze tijd mee en onze professionals weten dan ook alles over het op de juiste manier reinigen van zonnepanelen. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen in goede handen zijn.

Maak kennis met ons

Wilt u uw zonnepanelen goed laten onderhouden? Dan helpen we u graag verder. Dit kan als losstaande klus zijn, maar we helpen u ook graag bij het schoonmaken en onderhouden van de rest van uw bedrijfspand. Bij Schilten Schoonmaak hebben we ervaring in veel diverse branches. Of het nou gaat om het schoonmaken van het sanitair, of dat u het gehele kantoorpand wil laten reinigen, onze goed opgeleide medewerkers helpen u graag verder. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.