MVO Keurmerk

MVO Keurmerk

Schilten Schoonmaak heeft op 4 juli 2024 het SIEV MVO Keurmerk behaald. Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen en Duurzaamheid zijn voor Schilten Schoonmaak belangrijk en vormen een onderdeel van onze bedrijfsvoering en filosofie. Dit komt tot uiting op het gebied van personeelsbeleid, ondersteunen van lokale sportverenigingen en goede doelen en het rekening houden met het milieu bij de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk en maatschappelijke organisaties.

CO2 vermindering

Om de CO2 uitstoot van ons bedrijf te verminderen zijn er al diverse maatregelen genomen. Zo liggen op de daken van onze bedrijfspanden zonnepanelen, in combinatie met een groene stroom via de elektriciteitsleverancier Engie waardoor we met de opbrengst van de panelen onze panden verwarmen en van stroom voorzien. We stimuleren onze medewerkers om met de fiets naar het werk te gaan en dit maken we mogelijk door ook bij de planning en roosters rekening te houden met een zo laag mogelijk woon-werkverkeer afstand. Voor medewerkers die grote afstanden fietsen stellen we een elektrische fiets ter beschikking.

Voor de levering van onze schoonmaakmiddelen en sanitaire benodigdheden gebruiken we een volledig elektrische bedrijfswagen om onze klanten te bevoorraden. De overige bedrijfswagens rijden met de nieuwste generatie Euro6 motoren en de personenauto’s hebben een energielabel A en een aantal hiervan rijd op gas.

Maatschappij

Als bedrijf ondersteunen we lokale sportverenigingen door hen te sponsoren. De verenigingen die we sponsoren zijn SV Oranje Wit, CKV Oranje Wit, DeetosSnel, vv Dubbeldam en GSCC. Ook ondersteunen we activiteiten van de serviceclubs in de regio zoals de Ronde Tafel, Kiwanis Dordrecht, Rotary en de Lions. Onze directeur Antoine Verhoef is ook actief lid van de Kiwanis Dordrecht. Van de BVO FC Dordrecht is Schilten Schoonmaak cleaning partner. Met het Eenergiek Dordrecht project van FC Dordrecht ondersteunen wij de club met de opzet van een waardevolle community: een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg, overheid en maatschappelijke organisaties.

Schilten Schoonmaak ondersteunt ook de cultuursector in Dordrecht door haar lidmaatschap van de businessclub van Schouwburg Kunstmin.

Verminderen microplastics: Schoner Schoon!

Samen met onze leverancier Crohill werken we aan het verminderen van de hoeveelheid microplastics die in het water terecht komen. Hierbij is ook de Plastic Soup Foundation bij betrokken. Onder de noemer Schoner Schoon gaan we op een andere wijze schoonmaken. Niet meer met traditionele schoonmaakproducten in plastic flessen, maar met behulp van tabletten die oplossen in water wordt er schoongemaakt. Hiermee besparen we jaarlijks een grote hoeveelheid plastic flacons die niet geproduceerd hoeven te worden. Ook is de CO2 footprint van de reinigingstabletten van productie tot ons magazijn en klant 70% minder dan die van een traditioneel vloeibaar reinigingsmiddel.