Nieuws

Geplaatst op 25 januari 2024

Zo zorgt u voor een gezonde werkplek

Een schone en gezonde werkplek is essentieel om productief en georganiseerd te blijven. Het kan moeilijk zijn om uw werkplek schoon te houden, vooral met een drukke agenda. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar eenvoudige veranderingen kunt u ervoor zorgen dat uw werkplek altijd schoon en gezond is. In deze blogpost bekijken we vier tips om uw werkplek schoon en gezond te houden.

1. Investeer in een kwaliteitsstofzuiger

Als u uw werkplek schoon en gezond wilt houden, is investeren in een goede kwaliteit handstofzuiger een belangrijke eerste stap. Stofzuigen met een handstofzuiger kan helpen om uw werkruimte vrij te houden van vuil, stof, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen die het onaangenaam of ongezond kunnen maken om in te werken. Een goede stofzuiger moet een sterke zuigkracht hebben, een lang snoer en een verstelbare handgreep om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren. Als u hardhouten vloeren hebt, zoek dan een stofzuiger met een gemotoriseerde kop die kan helpen bij het opvegen van vuil en puin dat zich daar ophoopt. Bovendien maakt een stofzuiger met meerdere hulpstukken het gemakkelijker om in krappe ruimtes en hoeken te komen die met een gewone stofzuiger moeilijk bereikbaar zijn. Het is raadzaam om regelmatig uw werkplek te stofzuigen. 

2. Zorg voor groene planten

Planten kunnen goed zijn voor uw gezondheid op de werkplek, omdat ze helpen bij het filteren van luchtverontreinigende stoffen en het verhogen van het zuurstofgehalte in de lucht. Dit kan de luchtkwaliteit verbeteren en vermoeidheid, hoofdpijn en stress verminderen. Bovendien brengen ze leven en een gevoel van natuur in elke omgeving. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat de planten die u kiest gemakkelijk te onderhouden zijn en niet te veel onderhoud vergen? Hier zijn enkele tips om u te helpen de beste planten voor uw werkplek te kiezen:

  • Kies onderhoudsarme planten die niet veel zonlicht of speciale grond nodig hebben.
  • Zoek naar planten die niet vaak water nodig hebben.
  • Probeer vetplanten of cactussen voor een unieke uitstraling.
  • Zet planten uit de buurt van ramen om te voorkomen dat direct zonlicht ze beschadigt.
  • Zet grotere planten op de grond en kleinere planten op planken of tafels.

Bij het kiezen van planten voor uw werkruimte is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de ruimte en de beschikbare hoeveelheid licht. Op die manier kunt u de juiste planten kiezen die goed gedijen in uw omgeving en er tegelijkertijd fantastisch uitzien!

3. Houd uw bureau schoon

Een rommelig bureau leidt niet alleen af, maar kan ook leiden tot een slechte luchtkwaliteit, een slechte houding en een slechte algemene gezondheid. Het is belangrijk om uw werkplek schoon en georganiseerd te houden om ervoor te zorgen dat u werkt in een omgeving die productiviteit en gezondheid bevordert. Als u uw bureau opgeruimd houdt, is er meer ruimte om documenten uit te spreiden, aantekeningen te maken en u te concentreren op uw werk zonder de afleiding van rommel. Het maakt het niet alleen gemakkelijker om te vinden wat u nodig heeft, maar het vermindert ook stress en verbetert de algemene stemming. Door stof en andere allergenen te verwijderen, kunt u de luchtkwaliteit verbeteren en allergie symptomen verminderen. Bovendien helpt een schone werkruimte ook om uw houding te verbeteren en uw ogen, nek en rug minder te belasten.

4. Regelmatig reinigen en bevorder uw gezonde werkplek

Uw werkplek schoon en gezond houden is een belangrijk onderdeel om uzelf en uw collega’s veilig te houden. Regelmatig schoonmaken kan de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën tegengaan en stress en vermoeidheid als gevolg van rommel verminderen. Uw werkplek ontsmetten kan in een paar eenvoudige stappen. Stof eerst oppervlakken af en verwijder vuil. Gebruik vervolgens een desinfecterend schoonmaakmiddel om alle oppervlakken af te vegen, inclusief toetsenborden en muizen. Gebruik ten slotte een microvezeldoek om ervoor te zorgen dat alle oppervlakken volledig schoon zijn. Door deze stappen te volgen, kunt u uw werkruimte vrij houden van ziektekiemen en bacteriën, waardoor het een gezondere plek wordt voor iedereen die er werkt.

Ben u toe aan hulp met het behouden van een schone en gezonde werkplek? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op! Als schoonmaakbedrijf in Dordrecht helpen we u graag verder!