Nieuws

Geplaatst op 15 juni 2021

4 tips en adviezen voor het schoonmaken van sanitair

Hoewel er mensen zijn die het heerlijk vinden, is schoonmaken niet ieders hobby. Zeker het reinigen van sanitair wordt vaak het liefst overgeslagen, terwijl dit – zeker in een bedrijf – een van de belangrijkste onderdelen is om schoon te houden. Misschien komt de afkeer doordat we op het toilet miljoenen bacteriën lozen, er op de kraan vaak moeilijk te verwijderen kalkaanslag zit en er in de wastafel haren en andere viezigheden blijven plakken… Maar juist om die redenen is het belangrijk om het sanitair regelmatig schoon te maken. Om het u wat makkelijker te maken, zetten wij 4 tips voor u op een rij!

Tip 1: Gebruik de juiste middelen

Sanitair dient te worden schoongemaakt met milde schoonmaakmiddelen die specifiek geschikt zijn voor het te reinigen oppervlak. Agressieve schoonmaakproducten zoals ammoniak zijn niet gebruiken voor keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze, omdat ze materialen ernstig kunnen beschadigen. Gebruik dus een zachte doek, een zeem of spons. Kies ook liever niet voor microvezeldoekjes, aangezien deze vaak kleine schuurdeeltjes bevatten die krasjes kunnen achterlaten.

Tip 2: Houd de schoonmaak bij

Als sanitair regelmatig wordt schoongemaakt, blijft het er netjes uit zien en fris ruiken. Door dagelijks het sanitair te reinigen, wordt de vorming van schimmels en bacteriën, maar ook kalkaanslag, voorkomen. Dat gezegd hebbende, is een periodieke dieptereiniging natuurlijk wel noodzakelijk, voor de gezondheid van de gebruikers en voor een langere levensduur van de sanitaire voorzieningen.

Tip 3: Neem ook de muur en vloer mee

Naast de logische onderdelen van sanitair, zoals de toiletpot en de wastafel, is het ook belangrijk om de muur en vloer te reinigen. Een gladde vloer met een coating is eenvoudig schoon te houden met een sopje van allesreiniger en warm water. Een tegelvloer kan met hetzelfde sopje worden schoongemaakt, maar als deze vieze voegen heeft, kunt u een speciale voegenreiniger gebruiken. Spuit dit op de voegen en laat het inwerken, om het vuil er vervolgens met een borstel af te schrobben. Vloertegels zijn ook te behandelen met schoonmaakazijn.

Tip 4: Huur een professioneel schoonmaakbedrijf in

Kunt u zich niet zetten tot het schoonmaken van uw sanitair? Ons schoonmaakbedrijf uit Dordrecht doet dit graag voor u en biedt tevens sanitaire producten aan voor de inrichting van toiletten, zoals handzeep, toiletpapier, papieren handdoekjes, handdoekrollen, vuilbakken en luchtverfrissers. Wij leveren deze artikelen wekelijks bij uw bedrijf af, zonder dat u daar lang op moet wachten. Daarnaast geven wij u graag advies over het juiste gebruik van dispensers en het drogen van de handen. Voor meer inhoudelijke informatie over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.