Nieuws

Geplaatst op 10 juli 2018

60.000ste diploma basisvakopleiding voor medewerkster Schilten Schoonmaak!

RAS-Examenbureau reikt 60.000ste diploma Basisvakopleiding uit aan medewerkster van Schilten Schoonmaak. Op 5 juli is door het RAS-Examenbureau het 60.000e diploma Basisvakopleiding algemene schoonmaak uitgereikt. Esneda Korevaar bij Schilten Schoonmaak in Dordrecht, was de gelukkige die dit bijzondere diploma overhandigd kreeg uit handen van Marianne Neuteboom, directeur Raad voor de Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Opleiding

Samen met 11 collega schoonmakers heeft Esneda Korevaar de basisvakopleiding intern gevolgd bij haar werkgever, Schilten Schoonmaak. Zij leiden hun medewerkers al bijna 6 jaar intern op. ‘Het voordeel van intern opleiden is dat we de medewerkers kunnen laten werken met onze eigen materialen en de leerstof gedurende de opleiding al kunnen vertalen naar onze eigen werkwijze’, vertelt Antoine Verhoef, een van de directeuren van Schilten Schoonmaak. ‘De binding met het personeel onderling wordt hierdoor ook hechter, omdat zij tijdens de cursus meer met elkaar in contact komen en elkaar beter leren kennen. Sinds we intern opleiden is onze jaarlijkse BBQ en kerstborrel ook drukker bezet’, voegt de andere directeur, Hans Schilten, daaraan toe.

Diploma uitreiking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op kantoor werden de medewerkers verrast met de mededeling dat het 60.000e diploma in hun groep gevallen was, en wel op Esneda Korevaar. De uitreiking werd, naast de medewerkers, bijgewoond door beide trotse directeuren, een enthousiaste docent en verschillende rayonmanagers. ‘Ik heb geleerd om beter op mijn houding te letten. En natuurlijk is het heel speciaal om het diploma op zo’n feestelijke manier te mogen ontvangen’, zegt Esneda. Naast het diploma werd deze groep ook verrast met een waardecheque voor een groepsactiviteit en een bos bloemen.

 RAS-Examenbureau

Het RAS-Examenbureau neemt examens af. Sinds de start van het RAS-Examenbureau in 2009 zijn er gemiddeld per jaar ruim 6000 examens behaald en diploma’s uitgereikt. Schilten Schoonmaak heeft in de afgelopen jaren al meer dan 140 medewerkers intern opgeleid. ‘Een prachtig resultaat en daarmee een mooi voorbeeld voor anderen in de branche’, aldus Marianne Neuteboom, directeur Raad voor de Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche

Doel is iedereen opleiden

Het doel van sociale partners is dat uiteindelijk iedereen in de branche een basisvakopleiding heeft gevolgd die past bij de werkzaamheden die de medewerker verricht. Naast de basisvakopleiding schoonmaak zijn er diverse basisvakopleidingen voor specialistische reiniging. Inmiddels is er ook een basisopleiding voor leidinggevenden. Geïnteresseerd geworden? Bekijk ook eens onze schoonmaak vacatures.

Voor meer informatie over de CAO in het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf opleiden en examineren zie: www.ras.nl en www.ras-examen.nl.