Nieuws

Geplaatst op 22 juni 2022

Badkamer en toilet reinigen: 5 tips

Het schoonmaken van uw sanitair is enorm belangrijk. Een hygiënische badkamer en toilet is voor iedereen van belang. Niemand wil van een vieze douche of een smerig toilet gebruik maken. Maar het schoonmaken van deze ruimtes is voor veel mensen ook een vervelend klusje. Als professioneel schoonmaakbedrijf uit Dordrecht weten wij alles over het snel en efficiënt reinigen van allerlei soorten ruimtes. Daarom geven we u graag 5 tips voor het schoonmaken van de badkamer en het toilet.

Tip 1: Werk van boven naar beneden

Heeft u geen idee hoe u het beste uw badkamer kunt schoonmaken of waar u moet beginnen? Dan is het goed om te onthouden dat u het beste van boven naar beneden kunt werken. Dit betekent dat u bijvoorbeeld eerst de muren, de douchecabine en de wasbak onder handen neemt en pas als laatste aan de slag gaat met het toilet en de vloeren. Dit zijn sowieso de oppervlakken waar de meeste bacteriën zitten.

Tip 2: Smerige voegen? Gebruik een tandenborstel

Zijn de voegen tussen de tegels vies en grauw geworden? Met een oude tandenborstel en wat bleek haalt u het vuil tussen de tegels eenvoudig weg. Het is misschien niet het leukste klusje, maar het resultaat mag er zeker zijn. Een gouden tip voor het schoonmaken van uw badkamer!

Tip 3: Schoonmaakazijn voor hardnekkige vlekken

Verschillende oppervlakken in de badkamer vragen om hun eigen schoonmaakmiddel, maar met simpele schoonmaakazijn komt u ook vaak al een heel eind. Zo is schoonmaakazijn ideaal tegen kalkaanslag op de douchekop of in het toilet. Ook voor het verwijderen van hardnekkige vlekken in de wasbak of douche is schoonmaakazijn effectief.

Tip 4: Een tablet tegen aanslag in de toiletpot

Zit er in de toiletpot hardnekkige aanslag, en vraagt u zich af: hoe moet ik mijn toilet schoonmaken? Er bestaan speciale tabletten tegen deze aanslag, maar ook een simpel vaatwastablet doet het prima. Laat zo’n tablet een nachtje in het toilet liggen en spoel de volgende ochtend door. U zult zien dat uw toilet er weer een stuk frisser uitziet!

Tip 5: Citroen tegen gele vlekken

Zitten er gele vlekken in de wasbak of in het bad? Ook voor het reinigen van deze delen van de badkamer hebben wij tips. Gele vlekken zijn met een citroen heel gemakkelijk te verwijderen. Met een beetje citroensap verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Professionele hulp bij de schoonmaak van toiletten en meer

Wilt u niet alleen thuis, maar ook op uw werk genieten van heerlijk schoon sanitair? Als professioneel schoonmaakbedrijf helpen we u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken. Want een schone werk- en leefomgeving is belangrijk voor iedereen!