Nieuws

Geplaatst op 18 maart 2018

Bedrijfscatering op uw kantoor? Denk aan de volgende zaken

Waar mensen werken, wordt uiteraard ook gegeten. En dat is maar goed ook; eten is namelijk belangrijk voor de moraal van de medewerkers van een bedrijf. Maar het is ook goed voor de resultaten. Goede voeding zorgt ervoor dat men langer en beter geconcentreerd kan werken. En dit heeft een positief effect op de output van medewerkers. Nu kunt u uw medewerkers zelf eten mee laten nemen. Maar vaak kiezen bedrijven ervoor om dit te laten verzorgen. Samen eten schept een band. De catering uitbesteden kan op verschillende manieren, van kleinschalig tot een complete bedrijfskantine. Net waar u behoefte aan heeft! Wat zijn de overwegingen om bedrijfscatering in te schakelen?

Goed voor het moraal

Samen eten schept een band. Dat geldt in een gezinssituatie maar dat geldt ook in een zakelijke situatie. Bij zakenlunches worden veel beslissingen genomen. Het is voor iedereen duidelijk dat eten belangrijk is, ook voor uw personeel. Goed eten zorgt ervoor dat ze zich goed voelen en voldoende energie hebben om lekker bezig te blijven. Ze kunnen zelf hun lunch verzorgen door dit mee te nemen of door in de middag in de omgeving eten te kopen. U kunt de catering ook uitbesteden aan een gespecialiseerde bedrijfscateraar. Als in uw bedrijf de mogelijkheid is om samen met collega’s te eten schept dit een band. Het met elkaar eten en het krijgen van voeding van goede kwaliteit, is ook een blijk van waardering naar uw medewerkers toe. En dat wordt absoluut op prijs gesteld!

Zelf doen of uitbesteden

Er zijn veel mogelijkheden om de catering voor uw medewerkers te verzorgen. Kleine bedrijven doen dit vaak zelf. Soms is één medewerker verantwoordelijk voor de bedrijfslunch en soms is er een wisselend rooster. Maar u kunt er ook voor kiezen om de bedrijfscatering uit te besteden. Dit kan op diverse manieren. Er is altijd een manier die bij uw wensen en budget past. Schilten bedrijfscatering richt zich specifiek op de lunch. De wijze waarop gaat altijd in overleg, er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld alleen de tafels te dekken met wat brood, beleg, koffie, thee, water en melk. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om het wat groter aan te pakken en te kiezen voor heerlijke soepen, frisse salades en luxe belegde broodjes. Beide mogelijkheden kunnen uitgebreid worden met diverse dranken als yoghurtdrank, jus d’orange en verschillende frisdranken. Ook eventuele (gezonde) snacks kunnen toegevoegd worden. De mogelijkheden zijn divers en u bepaalt zelf waar u behoefte aan heeft. Van de cateringinkoop, het klaarmaken van de catering, het opruimen van de catering, de schoonmaak van de keuken en het regelen van de betalingen van de catering op uw locatie? Overigens heeft u ook de mogelijkheid om alleen een kantinemedewerkster via Schilten Catering in te zetten. Aan u de keus!

Voordelen bedrijfscatering

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden is dat u meer tijd over houdt voor uw bedrijf. U hoeft niet meer om te kijken naar het catering gedeelte, zodat u zich bezig kunt houden met zaken die er echt toedoen voor uw bedrijf. En die u niet aan andere mensen kunt overlaten. Het inhuren van een professionele bedrijfscateraar ontzorgt u. De cateraar weet welke hygiëneregels van toepassing zijn. Zij weet welke allergenen in de gerechten aanwezig zijn, zodat ze mensen met één of meer allergieën kunnen informeren. Ook heeft de cateraar contacten met leveranciers en weet daardoor precies waar de beste kwaliteit voor de beste prijs te vinden is.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van bedrijfscatering? Schilten denkt graag met u mee over uw wensen en wat we voor u kunnen betekenen. Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder of geven u een persoonlijk advies.