Nieuws

Geplaatst op 21 juli 2020

Een coronaproof kantoor: 4 tips voor een hygiënische werkplek

Hygiëne op de werkplek is natuurlijk altijd belangrijk, maar nu het coronavirus actief is, wordt de noodzaak hiervan nog extra benadrukt. Als werkgever bent u immers verplicht om uw werknemers te laten werken in een veilige en gezonde omgeving. Naast het volgen van de RIVM richtlijnen is het daarom belangrijk om het kantoor extra schoon te houden. Dankzij onderstaande 4 tips houdt ook u het kantoor coronaproof.

1. Telefoon en bureau regelmatig professioneel laten reinigen

Denken we aan kantoor en hygiëne dan hebben we al snel het idee dat het toilet de meeste aandacht behoeft. Wist u echter dat een gemiddeld bureau op uw kantoor veel meer bacteriën bevat dan de wc-bril? Hetzelfde geldt helaas voor eventueel aanwezige vaste telefoons. Zaak dus om deze zeer regelmatig grondig te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Zeker wanneer gebruik wordt gemaakt van zogenaamde flexwerkplekken zijn deze bureaus een broedplaats voor bacteriën en een risico in het kader van COVID-19. Laat deze daarom regelmatig grondig professioneel schoonmaken en vraag medewerkers aan het eind van de dag steeds de eigen telefoon en het bureau te reinigen. Zo voorkomt u dat collega’s elkaar onderling besmetten, ondanks dat ze afstand houden.

2. Een hygiënische werkplek: maak toetsenbord en muis regelmatig schoon

Nog zo’n onverwachte bron van bacteriën en potentiële ziekmakers zijn het toetsenbord en de muis. Ook deze bevatten vaak meer viezigheid dan het gemiddelde toilet. Logisch ook eigenlijk want iedereen ziet hier continu met de vingers aan en de toetsenborden zijn lastig schoon te maken. Investeer dus in speciale schoonmaakmiddelen om de toetsenborden op kantoor echt grondig te reinigen en benadruk het belang van handen wassen op het werk. Schakel voor het schoonmaken de laptop steeds uit en koppel het toetsenbord los van de pc.

3. Keuken en toilet bijhouden

Natuurlijk beschikt een coronaproof kantoor ook over een schoon toilet en een hygiënische keuken. Veel werkgevers onderschatten de vuiligheid die zich in een gemeenschappelijke keuken onzichtbaar ophoopt. Laat dus niet alleen de oppervlakte goed reinigen, maar denk vooral ook aan de aanwezige elektrische apparaten. Koffieautomaten en koelkasten kunnen een broeinest van bacteriën vormen met alle gevolgen van dien. Maak het medewerkers daarnaast gemakkelijk door zowel in het toilet als in de keuken antibacteriële zeep aan te bieden. Duurzame papieren handdoekjes zijn de beste optie voor het afdrogen van de handen; blowers kunnen het verspreiden van bacteriën juist bevorderen.

4. Reinigen contactoppervlakken

Zorg ervoor dat dagelijks alle contactoppervlakken in uw pand schoongemaakt worden. Denk hierbij aan deurklinken, deuren, kranen, bedieningspaneel van de lift, koffiemachine en trapleuningen. Door bij elke schoonmaakbeurt deze onderdelen goed schoon te laten maken verlaag je de kans op besmettingen.

Op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Neem vrijblijvend contact op

Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf in Dordrecht of omgeving die u kan verzekeren van een schone en hygiënische werkplek? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!