Nieuws

Geplaatst op 15 november 2023

De ideale temperatuur op kantoor

Als u op kantoor bent, wilt u het niet constant koud hebben. Maar ook zwetend achter uw computer zitten is natuurlijk niet ideaal. Daarom vragen veel mensen zich af wat nou de ideale temperatuur op kantoor is. Een goede vraag, want de omgevingstemperatuur is van grote invloed op onze productiviteit. En ook voor uw (mentale) gezondheid is het belangrijk dat u het niet steeds veel te warm of te koud hebt. Wilt u af van de eeuwige discussies over de temperatuur op kantoor? Wij zochten voor u uit wat nou écht de ideale temperatuur is voor tijdens het werken.

Niet te warm of te koud

Bij de ideale temperatuur op kantoor bent u het meest productief en levert u de beste prestaties. Niet zo gek dus dat er onderzoek gedaan is naar de fijnste temperatuur voor op kantoor. Uit dat onderzoek van de Helsinki University of Technology is gebleken dat mensen het meest productief zijn als het op kantoor 22 graden Celsius is. Bij een hogere of juist lagere temperatuur is de productiviteit duidelijk een stuk minder. Natuurlijk verschilt het per persoon of 22 graden echt als het meest ideaal wordt ervaren, maar het overgrote gedeelte van de mensen zal zich bij deze temperatuur behaaglijk voelen.

Welke temperaturen zijn er toegestaan op kantoor?

22 graden is dus de meest ideale temperatuur op kantoor, maar dat betekent niet dat elk kantoor deze temperatuur heeft. Omdat werken op kantoor voor iedereen gezond moet blijven zijn er in de arbo wetgeving ook maximale en minimale temperaturen voor op kantoor vastgelegd. Bij licht lichamelijk kantoorwerk mag de maximale temperatuur op kantoor nooit boven de 28 graden uitkomen. Anders kan het voor bepaalde medewerkers, zoals zwangeren en mensen met hart- en vaatziekten, zelfs gevaarlijk worden. Bij zeer licht werk ligt de minimale temperatuur op 18 graden, bij licht werk is de grens gesteld op 16 graden. Onder deze temperaturen moeten werkgevers dus direct actie ondernemen.

Meer dan alleen de ideale temperatuur op kantoor

De temperatuur op kantoor speelt een belangrijke rol bij de welzijn van de medewerkers, maar er zijn nog veel meer factoren die hier een rol in hebben. Om een optimaal werkklimaat te realiseren is er dus meer nodig. U kunt hierbij denken aan een goede luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in het kantoor, maar ook een goede hygiëne en een schone werkplek zijn zeker nodig. Voor dit laatste kunt u de hulp inschakelen van een schoonmaakbedrijf in Dordrecht. Zo weet u zeker dat uw kantoor goed en professioneel schoongemaakt wordt. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. We horen graag wat we voor u kunnen betekenen.