Nieuws

Geplaatst op 18 mei 2018

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een professioneel schoonmaakbedrijf?

Misschien is uw bedrijf de afgelopen jaren gegroeid en wordt het tijd om het schoonmaakwerk uit te besteden. Of bent u met uw bedrijf verhuisd en moet u op zoek naar een nieuw schoonmaakbedrijf. Wat de reden ook is, het vinden van een professioneel schoonmaakbedrijf dat perfect past bij uw wensen kan nog knap lastig zijn. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips waar u op moet letten bij het zoeken naar een professioneel schoonmaakbedrijf.

Heeft men voldoende expertise in huis?

Schoonmaken is een vak. De werkmethoden, het schema, de middelen en materialen moeten afgestemd worden op uw wensen en de eisen die gesteld worden in een specifieke branche. Zo vraagt iedere bedrijfstak om een specifieke schoonmaak. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, de gezondheidszorg, scholen of fabriekshallen. Dan is het prettig als u samenwerkt met een schoonmaakbedrijf dat alle benodigde vakkennis in huis heeft. Mensen die precies weten aan welke hygiëneregels voldaan moet worden. Maar ook het schoonhouden van een ‘gewone’ kantoorruimte vereist vaak een flinke dosis kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld aan specifieke klussen als vloeronderhoud of het reinigen van sanitair. Een professioneel schoonmaakbedrijf kijkt samen met u naar de wensen en adviseert u waar nodig.

Is het schoonmaakbedrijf betrouwbaar?

Natuurlijk zal ieder schoonmaakbedrijf zeggen dat ze betrouwbaar zijn, maar hoe weet u nu dat dit daadwerkelijk zo is? Vraag om te beginnen een oriënterend gesprek aan. Zo leert u het bedrijf en de mensen beter kennen. Kijk goed om u heen. Hoe wordt u ontvangen? Wat voor indruk maken de medewerkers op u? Vraag om referenties van klanten en vraag hen hoe zij de dienstverlening ervaren. Hoe lang bestaat het schoonmaakbedrijf en ziet het kantoor van het schoonmaakbedrijf er verzorgd uit?

Beschikt het schoonmaakbedrijf over een branchekeurmerk?

Een andere indicator dat u te maken heeft met een goed professioneel schoonmaakbedrijf, is als het bedrijf beschikt over een of meerdere keurmerken. Aan een keurmerk kunt u zien dat een schoonmaakbedrijf voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van wet- en regelgeving. Beschikt een schoonmaakbedrijf eenmaal over een keurmerk dan wordt regelmatig gecontroleerd of men nog steeds aan alle eisen voldoet. Zo beschikt Schilten Schoonmaak over het SIEV-keurmerk. Branchevereniging Schoonmaken is een Vak (SIEV) controleert onder andere op het gebied van schoonmaakbedrijfsvoering, transparantie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het naleven van cao-afspraken.

Klopt het financiële plaatje?

Als u verschillende schoonmaakbedrijven gaat vergelijken, let dan goed op het volledige financiële plaatje. Een schoonmaakbedrijf dat op het eerste gezicht erg aantrekkelijk lijkt vanwege de lage kosten, neemt het hoogstwaarschijnlijk wat minder nauw met de regels. Zij betalen hun schoonmakers bijvoorbeeld veel te weinig loon of laten ze te lang doorwerken. Ook kan het voorkomen dat er geen premies en belastingen worden afgedragen. Hierdoor kunnen deze schoonmaakbedrijven lagere prijzen rekenen en op oneerlijke wijze concurreren met schoonmaakbedrijven die wel volgens de regels werken. Beschikt het schoonmaakbedrijf over het NEN4400-1 certificaat, dan weet u dat dit bedrijf zijn personeelszaken goed op orde heeft en u bent gevrijwaard voor aansprakelijkheid voor niet afgedragen belastingen en sociale premies.

Controleer daarnaast op de offerte altijd de besproken werkzaamheden en de frequentie van schoonmaken. Het grootste deel van de kosten bestaat bij schoonmaken uit de loonkosten en dus is het aantal uur dat ingezet wordt voor de schoonmaak essentieel.

Als u op zoek bent naar een professioneel schoonmaakbedrijf in Dordrecht of omgeving en u meer wilt weten over onze dienstverlening, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen en voorzien u graag van extra informatie.