Nieuws

Geplaatst op 10 mei 2019

De gevel schoonmaken; 3 zaken om op te letten

Bent u van plan de uitstraling van uw bedrijf eens een flinke oppepper te geven? Denk dan niet alleen aan het aanbrengen van nieuwe reclame, het bijwerken van het schilderwerk en het plaatsen van een mooie bloembak. Vergeet vooral de gevel van uw bedrijfspand niet! Gevelreiniging is een klus waar wij van Schilten Schoonmaak onze hand niet voor omdraaien en het effect is bijzonder groot. Maar waar moet u op letten bij het inschakelen van een schoonmaakbedrijf en wat is belangrijk bij het schoonmaken van de gevel?

1. De schoonmaakmethode

Er zijn verschillende manieren om de gevel te ontdoen van vuil en aanslag dat door bijvoorbeeld het weer ontstaan is. Elk bedrijf hanteert zo z’n eigen methode en aan u is het dan maar de taak om te ontdekken wat het beste is. Het is belangrijk dat de gevelreiniging zo zacht mogelijk plaatsvindt. Hoe ruwer de reiniging, hoe groter de kans op beschadigingen. Bovendien werken schuurmiddelen en andere grove reinigingsmiddelen slechts tijdelijk. Doordat ze het oppervlak verruwen, pakt dit in de toekomst eerder vuil aan. De methode met osmose borstels betekent een zachte, maar toch grondige reiniging van uw gevel waardoor de uitstraling van uw bedrijfspand in een klap een stuk frisser is.

2. De kosten van gevelreiniging

Elke manier van reinigen kent z’n eigen kostenplaatje. Wanneer er aanslag van jaren verwijderd moet worden, zal de gevel schoonmaken meer tijd en meer middelen kosten. Het beste kunt u de gevelreiniging periodiek uit laten voeren. Door de gevel te reinigen geeft u vuil daarmee geen kans om grondig in te werken op het materiaal van uw gevel en u zorgt ervoor dat eventuele vlekken binnen afzienbare tijd weer zijn verdwenen. Bovendien blijft het kostenplaatje op die manier voor u overzichtelijk. Wel zo makkelijk.

3. Periodiek de gevel schoonmaken

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om alleen over te gaan tot gevelreiniging wanneer u er toevallig aan denkt. Maar als u periodiek alles laat doen, ziet uw pand er altijd netjes uit. En als er dan toch al gewerkt wordt, waarom dan niet gelijk de glasbewassing meepakken? Dan ziet uw pand er al snel weer uit om door een ringetje te halen. Bovendien geldt: hoe beter u het onderhoud uit laat voeren, hoe langer de materialen meegaan. Uw pand is toekomstbestendiger door het regelmatig te laten reinigen.

Andere mogelijkheden om uw pand voor medewerkers en klanten er piekfijn uit te laten zien: showroom schoonmaken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het reinigen van de gevel voor uw bedrijfspand? We bespreken graag de mogelijkheden voor uw pand. Neem gerust eens contact op voor meer informatie.