Nieuws

Geplaatst op 2 maart 2017

Glasbewassing, wat is daarvoor nodig?

De uitstraling van uw kantoorpand is belangrijk voor het maken van een goede (eerste) indruk. In veel gevallen is het verstandig om de glasbewassing voor uw kantoorpand uit te besteden. Schone ruiten zorgen namelijk voor een frisse en professionele uitstraling. Door uw glasbewassing over te laten aan een professioneel schoonmaak- of glazenwassersbedrijf, bereikt u met zekerheid dit resultaat. Waarom? Er komt veel meer kijken bij het professioneel laten reinigen van uw glaswanden dan u denkt! Om u een beeld te geven, zetten we in dit artikel op een rijtje wat er nodig is voor glasbewassing. Zo weet u direct waarom het zo verstandig is om dit uit te besteden en waar u op moet letten!

Het beste resultaat

Voor het beste resultaat is het van belang om te kiezen voor een schoonmaakbedrijf waarvan het personeel beschikt over een VCA-certificaat en goed opgeleid zijn. Dit staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Wanneer het personeel beschikt over dit certificaat, weet u zeker dat u samenwerkt met een professionele partij. Zo krijgt u gegarandeerd een mooi, streeploos resultaat dat zal bijdragen aan de uitstraling van het pand.

Methode voor glasbewassing

Voor het wassen van ramen worden diverse methoden gebruikt, de meest bekende is de traditionele wijze met een inwasser en raamtrekker. Dit kan gebruikt worden in combinatie met een ladder of hoogwerker. De afgelopen jaren is het “tuckeren” toegenomen. U heeft het vast wel gezien, glazenwassers die met een lange steel en borstel ramen vanaf de grond aan het bewassen zijn. Met deze methode wordt het raam bewassen met osmose water (water wat ontdaan is van kalk, overige mineralen en metalen) en wordt het vuil van de ramen afgespoeld. Voorwaarde voor een goed resultaat is ten eerste goed osmosewater en ten tweede is het heel belangrijk dat de ramen inclusief kozijn goed nagespoeld worden na het borstelen. Zijn deze twee zaken niet op orde dan is het resultaat onvoldoende en is het raam niet schoon en zijn er opgedroogde druppels waarneembaar. Beide methodes geven een goed resultaat mits het goed en veilig uitgevoerd wordt met de juiste middelen en materialen.

Van onder tot boven

Zeker wanneer uw bedrijfspand meerdere verdiepingen telt, is het slim om te zorgen dat het personeel van uw samenwerkingspartij beschikt over een landelijk erkend hoogwerker certificaat. Op deze manier kan uw pand van onder tot boven geheel worden gereinigd, hoeveel verdiepingen het pand ook telt. Daarnaast is het financieel gezien wel zo aantrekkelijk als het glazenwassersbedrijf beschikt over een eigen hoogwerker. Let wel op, hiervoor is en zeer stabiele ondergrond nodig!

Van A tot Z

Beschikt u over een groot bedrijfspand of een winkelruimte met roltrappen en liften? Of heeft u overige specifieke wensen? In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een allround schoonmaakbedrijf. Deze zorgt niet alleen voor uw ramen, maar voor de gehele schoonmaak van A tot Z. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw gevelreiniging, vloeronderhoud of schoonmaak van uw sanitaire voorzieningen. Wanneer u samenwerkt met een partij die gespecialiseerd is in alle nodige werkzaamheden, zal dit gegarandeerd bijdragen aan een verbeterde uitstraling van uw pand!

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor het professioneel laten reinigen van uw glazen wanden? Zoek niet verder! Bij Schilten zijn wij gespecialiseerd in glasbewassing. U kunt tevens bij ons terecht voor vele andere (schoonmaak)diensten. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!