Nieuws

Geplaatst op 1 mei 2020

De grote voorjaarsschoonmaak van uw kantoor; zo pakt u dat aan!

Wanneer wordt bij u op kantoor de grote schoonmaak gehouden? In de meeste gevallen kiest men voor een voorjaarsschoonmaak. Voor alle collega’s één voor één op vakantie gaan waait er zo een frisse wind door het bedrijf. Iedereen keert terug in een schoon en opgeruimd kantoor en kan weer vol goede moed beginnen aan het nieuwe werkjaar. Een grote schoonmaak van het kantoor is essentieel om een gezonde werkomgeving te behouden. In dit artikel leest u een checklist van vier zaken die beslist niet vergeten mogen worden bij de voorjaarsschoonmaak van uw kantoor.

1. Schoonmaak van de kantoor keuken

De kans is groot dat de kantoor keuken van jullie bedrijf wekelijks wordt schoongemaakt door een interieurverzorgster. Misschien denkt u dat de keuken al voldoende schoon is om deze bij de grote voorjaarsschoonmaak van het kantoor over te slaan. Echter, is dit niet het geval. Apparaten als de ijskast, de vaatwasser, de magnetron, het koffiezetapparaat en de waterkoker moeten minimaal eens per jaar grondig worden gereinigd en ontkalkt. De grote voorjaarsschoonmaak is hiervoor een mooi moment.

2. Vergeet elektronica niet te reinigen

Hoewel dit misschien erg voor de hand liggend klinkt, is het schoonmaken van alle elektronica op kantoor erg belangrijk. Er is geen plaats waar zich zoveel bacteriën verzamelen als op het toetsenbord en de muis van een computer, of een dagelijks gebruikte telefoon. Koop schoonmaakmiddelen die speciaal geschikt zijn voor het reinigen van elektronica en vraag personeel hun eigen werkplaats hiermee te reinigen, of plan een grote voorjaarsschoonmaak op kantoor met jullie vaste interieurverzorgster.

3. Het trappenhuis schoonmaken

Een minder voor de hand liggende ruimte is een eventueel trappenhuis in het kantoor. Ook deze wordt natuurlijk wekelijks gestofzuigd en gedweild. Toch is het aan te raden ook het trappenhuis mee te nemen in de voorjaarsschoonmaak; het is een van de meest gebruikte ruimtes op kantoor. Het trappenhuis schoonmaken doet u door een eventuele vloerbedekking aan te pakken met professionele tapijtreiniging en ook de muren eens schoon te maken.

4. De grote voorjaarsschoonmaak en decoratie

Een vraag die vaak opspeelt bij het doen van de grote voorjaarsschoonmaak is ‘Wat te doen met decoratie?’. Veel kantoren houden een clean desk policy aan, of voeren deze na de voorjaarsschoonmaak in. Dit betekent niet dat alle decoratie op kantoor hoeft te verdwijnen. De grote schoonmaak kan ook een goed moment zijn om de decoratie op kantoor eens te vervangen door iets nieuws. Zo maakt iedereen bij terugkomst op kantoor pas echt een frisse start!

Grote voorjaarsschoonmaak van uw kantoor uitbesteden? Neem contact op!

Kunnen wij u helpen bij het uitvoeren van een professionele grote voorjaarsschoonmaak op kantoor? Neem contact op voor de mogelijkheden!