Nieuws

Geplaatst op 28 februari 2019

Hoe vaak moet u uw vloerbedekking laten reinigen?

Het is ontzettend belangrijk om uw vloerbedekking, thuis en op de zaak, goed schoon te houden. Dit geeft niet alleen een fris en schoon gevoel, het is ook belangrijk voor uw gezondheid. Wanneer u uw vloerbedekking of tapijt niet goed laat reinigen, hopen schimmels en bacteriën zich namelijk op. Een stoffige vloer kan u of uw gasten daardoor meer vatbaar maken voor virussen en allergieën. Dit wil u uiteraard te allen tijde voorkomen. Dat een tapijt of vloerbedekking er schoon uitziet, wil helaas nog niet zeggen dat deze ook schoon is. We moeten deze vaker en grondiger reinigen dan menigeen denkt. Om u juist te informeren geven wij hier daarom antwoord op de vraag: hoe vaak moet u uw vloerbedekking eigenlijk laten reinigen?

Wat u zelf kunt doen

Om ervoor te zorgen dat uw vloerbedekking of tapijt geen ziekteverwekker wordt, is er een hoop dat u zelf kunt doen. Zo is het belangrijk om vlekken of een geknoeid product direct te verwijderen. Gebruik hiervoor geen harde borstels die de vloerbedekking kunnen beschadigen. Dep eerst met een schone doek de vloeistof weg en boen de vlek vervolgens met een schone doek schoon. Wanneer de vlek hardnekkig is kunt u hiervoor het beste een schoonmaakmiddel kopen bij een speciaalzaak. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen, dit doet u idealiter wekelijks. Vergeet daarbij niet om ook onder meubels en in moeilijk bereikbare hoeken te zuigen. Hiervoor zijn verschillende handige opzetstukken te koop. Vergeet ten slotte niet om ook uw bank en vensterbanken mee te nemen. Het stof dat hierop ligt, valt anders zo weer op uw net gereinigde vloerbedekking.

Uw vloerbedekking grondig laten reinigen door een professional

Regelmatig stofzuigen is dus belangrijk, maar daarmee bent u er helaas nog niet. Zelfs de beste stofzuiger haalt slechts een deel van het stof weg uit uw tapijt. Met het blote oog lijkt het tapijt wellicht schoon, maar in werkelijkheid is er nog steeds flink wat stof aanwezig. Zorg er daarom voor dat u tenminste jaarlijks, maar het liefst halfjaarlijks, uw tapijt laat reinigen door een specialist. Het grondig schoonmaken van vloerbedekking en professionele tapijtreiniging is namelijk werk voor een vakman. Een professional weet precies op welke wijze een bepaalde vloer het best gereinigd kan worden. Bovendien hebben zij hiervoor de juiste mensen en professionele apparatuur in huis. Tegenwoordig beschikt een echte vakman over allerhande automatische schoonmaakapparatuur, waarmee ze uw vloerbedekking in een oogwenk weer echt stralend schoon krijgen!

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw vloerbedekking of tapijt? Of bent u op zoek naar een professional die u daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!