Nieuws

Geplaatst op 25 juni 2019

De invloed van een schone werkplek op de productiviteit van uw werknemers

Sommige creatieve geesten gedijen prima bij een beetje chaos, maar een schone werkplek vindt iedereen prettig. Een opgeruimde omgeving oogt fris, professioneel en gastvrij. Uw gasten voelen zich welkom en uw werknemers presteren beter. Een schone omgeving zorgt er namelijk voor dat mensen beter in hun vel zitten. En tevreden werknemers zijn over het algemeen een stuk productiever. De invloed van een schone werkplek gaat dan ook een stuk verder dan u misschien in eerste instantie denkt.

Een schone werkplek voorkomt ziekteverzuim

Bureaus, toetsenborden, apparatuur, tapijt en kantoormeubilair kunnen een bron van bacteriën en ziekteverwekkers zijn. Bovendien brengen werknemers een groot deel van hun tijd met elkaar in een ruimte door, waardoor griep en verkoudheidsvirussen zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Een goede hygiëne mag daarom niet onderschat worden. Ziekteverzuim is immers erg kostbaar voor u als werkgever en vervelend voor uw werknemers. Ook voor de werknemers die niet ziek worden, maar wel het werk van collega’s moeten overnemen. In het ergste geval komen projecten zelfs helemaal stil te liggen en moeten klanten langer wachten op een reactie, oplossing of product. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een lagere productiviteit.

Meer structuur, minder stress

Een opgeruimde, goed georganiseerde en schone werkplek zorgt automatisch voor minder stress bij werknemers. Niet alleen geeft het een gevoel van overzicht en rust, ook werken mensen prettiger als ze precies weten waar ze alles kunnen vinden. Een clean desk policy draagt daaraan bij. Vraag uw medewerkers daarom om hun werkplek aan het einde van de dag opgeruimd achter te laten. Opruimen wordt zo een goede gewoonte en een schoonmaakbedrijf kan zo beter zijn werk doen. Een win-winsituatie dus.

Beter samenwerken in een schone omgeving

De werkomgeving heeft een grote invloed op de sfeer en collegialiteit. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen zich in een rommelige, of zelfs vieze, omgeving minder op hun gemak voelen en daardoor minder sociaal zijn. In een schone werkomgeving is de teamspirit daarom een stuk beter. Bovendien worden er minder fouten en vergissingen gemaakt als de werkplek opgeruimd en overzichtelijk is. Hierdoor ontstaan er minder irritaties en werken collega’s beter samen. Men is namelijk eerder geneigd om samen te werken met iemand die goed georganiseerd en professioneel overkomt.

Besteed de schoonmaak uit aan een professioneel schoonmaakbedrijf

Een schone werkomgeving is dus om meerdere redenen belangrijk voor de productiviteit van uw werknemers en daarmee essentieel voor een goed functioneren van uw bedrijf. Veel kunt u samen met uw team al zelf oppakken, zoals de bureaus opgeruimd houden, vuile koffiekopjes niet laten staan en voldoende prullenbakken neerzetten én gebruiken. Voor het echte grote schoonmaakwerk is het in de meeste gevallen aan te raden om dit uit handen te geven aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Zo kunnen u en uw werknemers zich richten op de zaken die voor uw bedrijf en klanten écht belangrijk zijn.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies op maat en kijken samen met u hoe wij de schoonmaak van uw werkplek in Papendrecht en omgeving het beste kunnen aanpakken.