Nieuws

Geplaatst op 6 april 2017

Het kantoor schoonmaken; wat u zeker niet mag overslaan

Een schoon kantoorpand is voor verschillende partijen belangrijk. Enerzijds wilt u uw werknemers een prettige en schone werkomgeving bieden, anderzijds is het belangrijk voor zakenpartners en –relaties. Dit zodat zij u kunnen bezoeken in een frisse en zakelijke omgeving. Daarom is het altijd een goed idee om de schoonmaak van uw kantoor of bedrijfspand uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw kantoor te allen tijde fris oogt, maar dat ook daadwerkelijk is. Maar wat mag hierbij zeker niet overgeslagen worden? Wij zetten het voor u op een rij!

Dagelijks

Wanneer er dagelijks schoongemaakt wordt bij u op kantoor, is het belangrijk dat er een vaste routine bekend is. Dit zorgt ervoor dat er niet snel iets wordt overgeslagen en dat schoonmakers altijd weten wat er nog moet gebeuren. Op deze dagelijkse routinelijst mag het afnemen van bureaus en werkplekken, het legen van prullenbakken en aandacht voor de sanitaire voorzieningen natuurlijk niet ontbreken. Vergeet hierbij niet de plekken waar de meeste bacteriën zich vestigen, zoals toetsenborden en telefoons. Ook de ontvangsthal is hierbij een aandachtspunt; dit is immers de eerste indruk voor zakenrelaties. Deze dient dus te allen tijde netjes en schoon te zijn.

Wekelijks

Bepaalde werkzaamheden hoeven niet dagelijks uitgevoerd te worden, maar mogen niet langer dan een week op zich laten wachten. Hierbij hoort bijvoorbeeld vloeronderhoud. Vergeet daarbij ook het schoonmaakhok niet. Het juiste onderhoud begint bij de juiste middelen en apparatuur.

Periodiek

Stel samen met uw schoonmaakbedrijf een lijst op van intensieve klussen die eens in de zoveel tijd moeten gebeuren, bijvoorbeeld om de maand. Hieronder valt bijvoorbeeld het reinigen van uw vloerbedekking en glasbewassing of buitengevels. Let op! Houd altijd goed bij wanneer iets voor het laatst is schoongemaakt of opgeknapt. Op deze manier kunt u voorkomen dat zeer tijdsintensieve klussen, zoals bijvoorbeeld het professioneel reinigen van uw vloerbedekking, niet té vaak of juist te weinig gebeurt. Dit scheelt een hoop tijd en geld.

Bent u op zoek naar een professionele partij die schoonmaakwerkzaamheden geheel uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij van Schilten Schoonmaak kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met een persoonlijk advies!