Nieuws

Geplaatst op 27 juli 2022

Koffievlekken uit tapijt verwijderen: ons advies

Ze zijn ongewenst, maar heel vaak onvermijdelijk, zeker thuis en op de werkvloer: koffievlekken. Je kon er niks aan doen, maar je wil er nu vooral graag weer vanaf. Helaas blijkt dit soort vlekken vaak moeilijk te verwijderen, zeker uit je tapijt, maar het kan wel! Lees verder voor onze adviezen om zelf en (oude) koffievlek uit je tapijt te verwijderen, en om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij een grondige tapijtreiniging.

Hoe verwijder ik koffievlekken uit een tapijt? 

Je visite maakt een koffievlek in je nieuwe tapijt en je kan wel huilen, of je koopt een tweedehands tapijt en ontdekt een oude koffievlek in dat prachtige kleed. Wat moet je doen? De beste methode tegen koffievlekken is een enorm oude: het gebruik van schoonmaakazijn. We raden je aan om de vlek op jouw tapijt eerst te bevochtigen met koud water. Vervolgens meng je in een plantenspuit een beetje wasmiddel met gelijke delen schoonmaakazijn en water. Dit spray je op de koffievlek(ken) en laat je even intrekken. Daarna spray je nog wat vocht op de vlekken en gebruik je een kledingborstel of tandenborstel om de vlek voorzichtig uit het tapijt te vegen. Vlek weg? Spoel je tapijt dan nog na met wat koud water. Let wel op! Sommige materialen kunnen verkleuren door het gebruik van azijn. Probeer het schoonmaakgoedje daarom eerst op een onopvallend stukje om te testen. Twijfel je? Neem dan voordat je aan de slag gaat contact op met de fabrikant van het tapijt. 

Niet gelukt? Schakel professionele hulp in

Soms zijn de koffievlekken zo hardnekkig of is het zo moeilijk om een oude koffievlek in een tapijt te verwijderen dat er niets anders op zit dan met grof geschud te komen en dus professionele hulp in te schakelen. Gelukkig zijn wij als schoonmaakbedrijf in Dordrecht die professionele hulp. Met onze apparatuur, professionele schoonmaakmiddelen en nauwkeurige medewerkers helpen wij u graag om van zelfs de meest agressieve of oude (koffie)vlekken af te komen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op.