Nieuws

Geplaatst op 12 februari 2020

De kosten van een schoonmaakbedrijf, wij geven u een indicatie

Het schoonmaken van uw kantoorpand is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij het leiden van een eigen bedrijf. Toch is het zeer belangrijk om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren en het kantoor schoon te houden. Niet alleen heeft een schoon kantoor een frisse uitstraling, maar ook is het beter voor de gezondheid van uw medewerkers en gaan kantoormeubels en het tapijt of de vloer langer mee. Vraagt u zich af wat de kosten voor een schoonmaak bedrijf zijn? Wij geven u een indicatie in dit artikel. Voor een offerte op maat kunt u contact opnemen.

Soorten schoonmaak diensten

Uiteraard hangen de kosten voor een schoonmaak bedrijf enorm af van het soort dienst waarvan u gebruik wenst te maken. Zo kunt u onder andere kiezen voor een gehele schoonmaak van uw kantoorpand, maar is het ook mogelijk om enkel de gevel te laten reinigen of te kiezen voor glazenwassen. In alle gevallen kunnen schoonmaakopdrachten op maat aangevraagd worden en kan er, in samenspraak met u, overlegd worden wat er wel of juist niet gedaan moet worden. Zo betaalt u nooit te veel en kan er zo effectief mogelijk worden gewerkt. Een ander bijkomend aspect is dat ook zeer specifieke schoonmaak vervuld kan worden,. De kosten hiervan wegen vaak niet op tegen de moeite die u hiervoor zelf zou moeten doen.

Prijzen schoonmaakbedrijf afhankelijk van frequentie

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de frequentie waarin de schoonmaakdiensten vervuld dienen te worden. Wilt u bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks uw kantoor gereinigd hebben? En hoe groot is het oppervlakte dat schoongemaakt dient te worden? Vanzelfsprekend zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de prijs. Het schoonmaakbedrijf heeft veel ervaring met het schoonmaken van vele panden in diverse sectoren en kan u dan ook adviseren over de benodigde hoeveelheid schoonmaak die is vereist. Hierdoor verkrijgt u een beter beeld van de daadwerkelijke schoonmaakkosten. Vaak is het inhuren van een schoonmaakbedrijf voordeliger dan u denkt. U kunt uw eigen medewerkers het kantoor laten schoonmaken alleen werken deze vaak minder grondig. Een schoonmaakbedrijf werkt natuurlijk met personeel dat op professionele basis schoonmaakt en gebruikmaakt van professionele reinigingsmiddelen en apparatuur.

Eenmalig kantoor schoonmaken

Het is ook mogelijk om eenmalig het kantoor professioneel schoon te laten maken. Wellicht heeft u een gezellige borrel gehad op kantoor waarbij er iets te veel rotzooi is ontstaan en weet u niet meer hoe u dit zelf schoon kunt krijgen. Ook voor dit soort gelegenheden kunt u een schoonmaakbedrijf inhuren. De schoonmaakbedrijf kosten zijn in dit geval wel vaak hoger dan wanneer u periodiek samen zou werken met een schoonmaakbedrijf.

De gemiddelde kosten van een schoonmaakbedrijf

Wat de prijzen voor een schoonmaakbedrijf zijn voor uw bedrijf hangt dus af van de frequentie waarmee u het bedrijf langs laat komen en het oppervlakte dat schoongemaakt moet worden. Het gemiddelde uurtarief bij een wekelijkse schoonmaak is afhankelijk van het aantal in te zetten uren en de benodigde schoonmaakmiddelen en -materialen. Een kantoor wekelijks laten schoonmaken kan al vanaf 150 euro per maand. Om tot een goede indicatie te komen is het raadzaam om naast de grootte van de schoonmaak ook te bepalen en wat u graag gereinigd wilt hebben. Dit zodat er een offerte op maat kan worden opgesteld met de tarieven van het schoonmaakbedrijf en u weet wat u kunt verwachten.

Wij van Schilten Schoonmaak hebben jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche en leveren kwaliteit op maat. Ontvangt u graag een offerte voor professionele schoonmaak op bijvoorbeeld het kantoor? Neem dan gerust  contact met ons op. Dan bekijken we samen wat we voor u kunnen betekenen en komen tot de best mogelijke oplossing.