Nieuws

Geplaatst op 26 september 2022

Marmeren vloer schoonmaken

Een marmeren vloer heeft een luxueuze, chique en klassieke uitstraling. Zo’n prachtige vloer wilt u natuurlijk ook zo mooi houden. Daarom is het van belang om de marmeren vloer regelmatig te reinigen. Marmer is een natuurproduct en vraagt daarom om een voorzichtige behandeling. U kunt niet zomaar alle schoonmaakmiddelen op een marmeren vloer gebruiken. Als professioneel schoonmaakbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het schoonmaken van alle soorten oppervlakken. Ook een marmeren vloer reinigen is voor ons daarom geen enkel probleem. Om u op weg te helpen, zetten we een paar belangrijke tips voor u op een rijtje. 

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen

Marmer is een poreuze steen, waardoor vuil zich redelijk snel aan het materiaal hecht. Daarom is het bij een marmeren vloer verstandig om viezigheid zoveel mogelijk bij de vloer weg te houden. Een goede droog- en schoonloopmat in de hal is bijvoorbeeld een goed idee. Zo zorgt u er gemakkelijk voor dat uw marmeren vloer beter schoon blijft. Dit betekent natuurlijk niet dat het niet meer nodig is om uw marmeren vloer regelmatig schoon te maken. Het maakt het schoonmaken wel een klein beetje eenvoudiger, maar vloeronderhoud blijft belangrijk. Daarnaast is het goed om regelmaat aan te brengen in de schoonmaakwerkzaamheden. Wekelijks schoonmaken helpt om de vloer in de beste staat te houden.

Tip 2: Kies uw schoonmaakmiddelen zorgvuldig uit

Omdat marmer een natuursteen is, kan het heftig reageren op bepaalde schoonmaakmiddelen. Daarom kunt u uw marmeren vloer niet zomaar met elk schoonmaakmiddel reinigen. Het beste is om een speciaal schoonmaakmiddel voor marmer aan te schaffen. Heeft u dit niet tot uw beschikking en wilt u uw marmeren vloer toch direct schoonmaken? Kies dan een mild middel en pas op met de dosering. Citroensap, sodakristallen en azijn kunnen het marmer enorm beschadigen. Een natuurzeep of een ecologische allesreiniger is een betere keuze. Goed drogen is na het schoonmaken erg belangrijk. Waterdruppels kunnen lelijke vlekken achterlaten op het marmer. Ga daarom altijd voorzichtig te werk.

Tip 3: Schakel professionele hulp in voor het schoonmaken van uw marmeren vloer

Is uw marmeren vloer erg smerig? Dan is het reinigen van de vloer helaas niet zo eenvoudig. In dit geval is het verstandig om een professioneel bedrijf in te huren. Wij hebben alle expertise in huis om uw marmeren vloer weer te laten stralen. Ook als u het zelf niet aandurft om uw marmeren vloer onder handen te nemen, is het uitbesteden van de klus een goed idee. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het beschadigen van het marmer en geniet u toch van een heerlijk schoon en glanzende vloer. 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.