Nieuws

Geplaatst op 16 oktober 2018

Overname Alclean bv door Schilten Schoonmaak bv

Schilten Schoonmaak bv heeft recent Alclean bv uit Krimpen aan den IJssel overgenomen. Het bedrijf uit Dordrecht geeft op deze manier verdere invulling aan de doelstelling om haar regionale positie te versterken in de driehoek Rotterdam, Breda en Vianen. Naast de locatie in Dordrecht heeft Schilten Schoonmaak een steunpunt in Vianen en dit wordt uitgebreid met een vestiging in Krimpen aan den IJssel door de overname van de schoonmaakactiviteiten van Alclean.

Schilten Schoonmaak, met als eigenaren Hans Schilten & Antoine Verhoef, richt zich met name op schoonmaak in brede zin zoals glasbewassing, gevelreiniging, vloeronderhoud en tapijtreiniging. Ook voor gerelateerde zaken als sanitaire voorzieningen, huismeesterdiensten en bedrijfscatering kun je er terecht. Alclean, met als voormalig eigenaar Fred Alblas, is sterk in het schoonmaakonderhoud, vloeronderhoud en facilitaire diensten. Daarnaast heeft het specialismen in huis als bouwopleveringen, dieptereiniging en stoomreiniging.

Naast de voor Schilten Schoonmaak gunstige geografische ligging van Alclean zijn er ook andere redenen voor Schilten Schoonmaak om de overname door te zetten. Denk hierbij met name aan de activiteiten van Alclean en Schilten Schoonmaak die goed op elkaar aansluiten. Alclean blijft als bedrijf bestaan en gaat verder als specialistisch schoonmaakbedrijf dat zich uitsluitend richt op het uitvoeren van specialistische schoonmaakwerkzaamheden zoals vloeronderhoud, gevelonderhoud, dieptereiniging en bouwgerelateerde werkzaamheden.

Fred Alblas blijft betrokken bij Alclean en wordt samen met Patrick de Rover verantwoordelijk voor de aansturing van de specialistische schoonmaakwerkzaamheden binnen Schilten en Alclean.

De reguliere schoonmaak van Alclean inclusief personeel gaat in zijn geheel over naar Schilten Schoonmaak en vanuit de nieuwe vestiging in Krimpen aan den IJssel worden de schoonmaakmedewerkers aangestuurd en de klanten in de regio Krimpenerwaard bediend.

Voor Fred Alblas is een belangrijke overweging voor de overname geweest dat de positie van het personeel en klanten gewaarborgd wordt door Schilten Schoonmaak. Ook bedrijfsculturele overeenkomsten tussen beide bedrijven hebben een grote rol gespeeld bij de overname. Voorbeelden daarvan zijn zorg voor personeel, beide bedrijven zijn lid van de MKB branche organisatie SIEV en het willen ontzorgen van de klanten. Bovendien hechten beide bedrijven groot belang aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en aan het SIEV-keurmerk. Het SIEV-keurmerk is een kwaliteitskeurmerk waardoor de klanten weten dat ze met een kwalitatief goed en betrouwbaar schoonmaakbedrijf te maken hebben.

Het zusterbedrijf van Alclean – Alblas Vloeren – wordt overgenomen door het zusterbedrijf van Schilten Schoonmaak, Floortec Schilten. De activiteiten van beide bestaan met name uit renovatie en onderhoud van bestaande vloeren en het aanbieden van diverse soorten nieuwe vloeren. Ook de activiteiten van de zusterbedrijven sluiten dus naadloos op elkaar aan.

Deze overname maakt het voor alle betrokkenen mogelijk om de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet te zien!

overname alclean door schilten

Van links naar rechts: Fred Alblas, Antoine Verhoef en Hans Schilten