Nieuws

Geplaatst op 5 februari 2017

Professioneel schoonmaken? Zo werkt dat

Een fris en schoon kantoorpand draagt bij aan het werkplezier en natuurlijk aan de professionele uitstraling van uw organisatie. Het is dan ook meer regel dan uitzondering dat een bedrijf de schoonmaak van hun kantoorruimte of bedrijfspand uitbesteedt. Helemaal niet zo gek; grondig schoonmaken kost nu eenmaal veel tijd en inspanning. Juist daarom zijn er professionele schoonmaakbedrijven. Deze zorgen ervoor dat u en uw werknemers iedere dag weer in een schone, frisse ruimte aan het werk kunnen. In dit artikel leggen wij kort uit wat er komt kijken bij de professionele schoonmaak van uw bedrijfsruimte- of kantoor en hoe dit in zijn werk gaat.

Werksystemen

Wanneer u uw schoonmaakwerkzaamheden binnen uw bedrijfsruimte uitbesteedt, is het belangrijk dat er een werkprogramma op maat voor u wordt opgesteld. Duidelijke afspraken met de samenwerkingspartij zijn hierin erg belangrijk. Daarnaast zijn ook werkmethoden van belang. Heeft uw organisatie duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Zorg er dan voor dat u zaken doet met een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met schoonmaakmiddelen met een eco-label?

Kwaliteitscontrole

Daarnaast moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt met betrekking tot kwaliteitscontroles. Het is vaak niet goedkoop om uw bedrijfsruimte (dagelijks) professioneel schoon te laten maken, dus hier verwacht u ook iets voor terug. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken met het schoonmaakbedrijf. Worden er periodiek kwaliteitscontroles uitgevoerd en ontvangt u hiervan een controlerapport?

Tijdregistratie

Vaak worden er afspraken gemaakt over de in te zetten uren voor de schoonmaak. Zijn deze aantoonbaar en maakt het schoonmaakbedrijf gebruik van nieuwe technieken op het gebied van tijdregistratie zodat de ingezette uren inzichtelijk zijn en komt het schoonmaakbedrijf zijn afspraken na?

Overige werkzaamheden

Voor uw medewerkers is het zeer prettig als zij kunnen werken in een schone, frisse omgeving. Hierbij hoort meer dan enkel de schoonmaak van de bureaus en desktops. Zo wilt u natuurlijk ook dat uw sanitaire voorzieningen te allen tijde fris zijn, dat uw ramen en gevels netjes worden bijgehouden en waar nodig dat uw vloeren het juiste onderhoud krijgen. Om zo efficiënt mogelijk te werken, kunt u het best in zee gaan met een professioneel schoonmaakbedrijf die dit allemaal voor u kunnen verzorgen. Zo geeft u alles direct uit handen en hoeft nu nergens meer naar om te kijken!

Bent u op zoek naar een professionele partij die schoonmaakwerkzaamheden geheel uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij van Schilten schoonmaak kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met een persoonlijk advies!