Nieuws

Geplaatst op 18 november 2020

Handige checklist en tips voor de schoonmaak van uw kantoor!

De schoonmaak van uw kantoor kan een uitdaging vormen. Misschien is uw kantoor dusdanig groot dat u niet weet hoe of waar te beginnen, of maken collega’s of medewerkers er een rommel van waardoor de schoonmaak onbegonnen werk lijkt. In dit artikel geven we u een handige checklist waarmee problemen met een goede schoonmaak verleden tijd zijn en delen we tips voor de schoonmaak van kantoor!

Checklist schoonmaak kantoor

Met de onderstaande checklist weet u zeker dat u de belangrijkste onderdelen van uw kantoor schoonhoudt. Uiteraard kunt u hem zelf aanvullen met nieuwe onderdelen die voor uw kantoor relevant zijn.

Dagelijkse schoonmaaktaken

  • Afnemen van de bureaus en andere werkplekken (denk ook aan toetsenborden en telefoons!)
  • Het legen van de prullenbakken
  • Schoonmaak van het sanitair
  • Opruimen in de kantoorkeuken en een doekje over het aanrecht

Wekelijkse schoonmaaktaken

  • Ontvangsthal of entree (denk hierbij aan stofzuigen en het afnemen van tafeltjes of wachtplekken)
  • Het afnemen van de plinten
  • Grondige schoonmaak in de kantoorkeuken

Periodieke schoonmaaktaken

  • Grondige reiniging van de vloer of vloerbedekking
  • Glasbewassing van de ramen aan binnen en buitenkant
  • Schoonmaak van buitengevels

1. Houd het overzicht over de schoonmaak op uw kantoor

Het is erg belangrijk dat u een goed overzicht houdt als het gaat om de schoonmaak op kantoor. Hoewel het er misschien niet direct vies uitziet als er een paar dagen niet goed wordt schoongemaakt, zijn veel plekken op kantoor toch een broedplaats voor bacteriën en heeft dit effect op de luchtkwaliteit. En dat terwijl u veel tijd op kantoor spendeert – een schone werkomgeving is dus enorm belangrijk! Overzicht houdt u bijvoorbeeld door in bepaalde ruimtes aftekenlijsten op te hangen en goed bij te houden wat er allemaal moet worden schoongemaakt.

2. Zorg voor goede schoonmaakmiddelen

Schoonmaken met een doekje dat even onder de kraan gehouden is, heeft uiteindelijk niet zoveel zin. Het is belangrijk om te investeren in goede schoonmaakmiddelen die echt garant staan voor het schoonmaken van bepaalde oppervlaktes. Zo weet u zeker dat wat u schoonmaakt, ook echt schoon is. Daarnaast maakt professionele apparatuur het ook makkelijker om goed en snel schoon te maken, waardoor de taak een stuk eenvoudiger wordt.

Roep de hulp in van een professional

De schoonmaak van uw kantoor is een veelomvattende taak, maar essentieel voor de gezondheid van iedereen die werkzaam is op het kantoor. Daarom is het erg belangrijk om te zorgen voor een schone werkomgeving. Een schone, opgeruimde en nette werkomgeving beïnvloed de prestaties van u en uw werknemers of collega’s daarnaast ook nog op een positieve manier. Een opgeruimde werkomgeving stimuleert productiviteit en een heldere geest.

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf dat de schoonmaak voor u uit handen kan nemen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden!