Nieuws

Geplaatst op 8 februari 2022

Schoonmaak scholing, wij geven 3 onmisbare tips!

Een goede schoonmaak is in alle opzichten belangrijk. Thuis, maar ook op het werk en onderweg komen we constant in aanraking met bacteriën, virussen, vuil en andere stoffen die een schadelijk effect kunnen hebben op onze gezondheid. Schoonmaken zorgt voor een frisse uitstraling en is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar goed schoonmaken heeft tijd en moeite nodig. Hierom bestaan er professionele schoonmaakbedrijven, zoals Schilten. Wij nemen u het werk uit handen en zorgen ervoor dat al uw ruimtes er weer schoon uitzien, fris ruiken en daadwerkelijk schoon zijn! Gaat u liever zelf aan de slag? Dan lichten wij een tipje van de sluier om het schoonmaken makkelijker te maken!

1.    Ruim goed op

Goed schoonmaken begint met grondig opruimen. Denk bijvoorbeeld aan uw werkplek. Een rommelig kantoor is een broedplaats voor bacteriën, stof en vuil. Met een opgeruimd kantoor voorkomt u een hoop narigheid. Orden al uw papierwerk in mappen, laat geen rommel liggen en zorg voor goede luchtventilatie. Naast dat een opgeruimde werkomgeving zorgt voor rust in uw hoofd en werkzaamheden, wordt het kantoor schoonmaken een stuk makkelijker wanneer het is opgeruimd. U kunt namelijk overal direct bij en vuil zal zich minder gauw ophopen.

2.    Maak gebruik van kwalitatieve schoonmaakmiddelen

Een tweede tip is om te kiezen voor kwalitatief goede schoonmaakmiddelen. Het is een investering waard om te kiezen voor de juiste producten. Schoonmaakmiddelen behoren gebruikt te worden waarvoor ze bedoeld zijn: er zit echt verschil tussen een sanitair reiniger en ontvetter.  Samenstellingen in de ingrediënten kunnen schade veroorzaken aan oppervlaktes waar het product niet voor bestemd is. Daarnaast zijn schoonmaakdoeken, stevige borstels en een sterke stofzuiger vereist om een goede schoonmaak te kunnen waarborgen. Door hierin te investeren bespaart u zichzelf een hoop moeite en kan de schoonmaak echt beginnen.

Bent u zelf een topper in schoonmaken en zou u hier uw werk wel van willen maken? Bekijk onze schoonmaak vacatures!

3.    Zelf aan de slag

Hebt u al uw spullen netjes opgeruimd en de juiste materialen in huis gehaald? Dan bent u er klaar voor. Ook voor schoonmaken geldt dat vele handen licht werk maken. Stel een schoonmaakteam samen en zorg voor een juiste taakverdeling. Denk ook na over de volgorde waarin u schoonmaakt. U begint altijd met stofzuigen en gaat daarna met het poetswerk aan de slag. Ververs het schoonmaakwater op tijd en werk kamers altijd van achter naar voren af. Zo voorkomt u dat schoongemaakte ruimtes weer vies worden. Zorg er daarnaast voor dat oppervlakken nooit te vochtig worden. Indien hout bijvoorbeeld te nat wordt, kan het gaan uitzetten. Om dit tegen te gaan, kunt u de schoongemaakte plekken afdoen met een droge en schone doek.

Bent u ondanks onze tips toch nog op zoek naar een professionele partij die de schoonmaakwerkzaamheden voor u uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons schoonmaakbedrijf in Dordrecht aan het juiste adres! Wij van Schilten schoonmaak kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!