Nieuws

Geplaatst op 8 januari 2017

Schoonmaak scholing, wij geven 3 onmisbare tips!

Goede schoonmaak is van groot belang. Het zorgt voor een frisse uitstraling en komt de gezondheid ten goede. Helaas kost grondig schoonmaken de nodige tijd en moeite. Om die reden bestaan er professionele schoonmaakbedrijven. Zij nemen u het werk uit handen en zorgen ervoor dat al uw ruimtes er weer spik en span uitzien. Voor iedereen die liever zelf aan de slag gaat, lichten wij een tipje van de sluier om het schoonmaken makkelijker te maken!

Tip 1: Opruimen

Goed kunnen schoonmaken, begint met goed opruimen. Neem bijvoorbeeld uw kantoor. Een rommelig kantoor is een broedplaats voor bacteriën en stof. Probeer dus zoveel mogelijk te zorgen voor een opgeruimd kantoor. Orden papieren in mappen, laat dingen niet slingeren en zorg voor goede ventilatie. Naast dat u zelf de rust zult ervaren die een opgeruimd kantoor oplevert, maakt het ook nog eens vele malen makkelijker schoon. U kunt namelijk overal direct bij en vuil hoopt zich minder (snel) op.

Tip 2: Het gebruik van goede schoonmaakproducten

Een tweede tip is om goede schoonmaakproducten te gebruiken. Investeer daarom in goede schoonmaakmiddelen en juiste producten. Gebruik altijd schoonmaakmiddelen waarvoor ze bedoeld zijn. Samenstellingen in de ingrediënten kunnen anders schade veroorzaken aan oppervlakken, waarvoor het product niet bestemd is. Schone doeken, goede borstels en stofzuiger zijn, vanzelfsprekend, vereisten. Daarmee bespaart u zichzelf een hoop moeite en kan uw schoonmaak echt beginnen. Koop bijvoorbeeld een stofzuiger die zo min mogelijk zuigkracht verliest en die eenvoudig in gebruik is.

Tip 3: Het schoonmaken zelf

Heeft u al uw zaken grondig opgeruimd en de juiste materialen in huis gehaald? Dan kan het echte schoonmaakwerk beginnen. Zoals vrijwel altijd, maken vele handen licht werk. Wanneer u uw schoonmaakteam heeft samengesteld, is het van belang om in de juiste volgorde schoon te maken. Stofzuig eerst grondig en ga vervolgens pas poetsen. Ververs het schoonmaakwater op tijd en werk kamers altijd van achter naar voren af. Zo voorkomt u dat schoongemaakte zones weer vies worden. Zorg er daarnaast voor dat oppervlakken nooit te vochtig worden. Indien hout bijvoorbeeld te nat wordt, kan het gaan uitzetten. Om dit tegen te gaan, kunt u de schoongemaakte plekken afdoen met een droge en schone doek.

Bent u ondanks onze tips toch op zoek naar een professionele partij die schoonmaakwerkzaamheden geheel uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij van Schilten schoonmaak kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!