Nieuws

Geplaatst op 4 oktober 2021

Tapijt onderhoud op kantoor: 3 tips

Heeft uw prachtig tapijt op kantoor liggen? Dan wilt u dit natuurlijk wel zo mooi en schoon mogelijk houden. Met de vele collega’s die dagelijks over het tapijt wandelen, heeft het echter flink wat te verduren. Goed onderhoud is daarom onmisbaar. Bovendien is het tapijt een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw kantoor. Als er klanten bij u op kantoor langskomen, wilt u wel dat zij een schoon en goed onderhouden tapijt onder ogen krijgen. Daarom geven we u drie belangrijke tips over het onderhouden van het tapijt.

Tip 1: Kijk naar het specifieke tapijt

Het ene tapijt is het andere niet. Bij onderhoud van tapijt is het belangrijk om onderscheid te maken tussen diverse soorten tapijt. Heeft u hoogpolig of laagpolig tapijt op kantoor liggen? Is het een wollen tapijt, synthetisch tapijt of is het gemaakt van ander materiaal? Hoe groot is het oppervlakte dat onderhouden moet worden? Dit zijn allemaal vragen die bepalen welke reiniging het beste werkt voor uw tapijt.

Tip 2: Neem de tijd

Een tapijt onderhouden is een tijdrovend klusje. Om het onderhoud echt goed te doen, moet u het niet willen overhaasten. Bovendien is het belangrijk om bepaalde vlekken snel te behandelen, zodat ze niet in het tapijt kunnen trekken. Op een kantoor met veel mensen zit een ongeluk in een klein hoekje. Een omgevallen beker koffie veroorzaakt een vervelende vlek. Als deze opdroogt kan het lastig worden om het goed te verwijderen. Houd er dus rekening mee, dat tapijt onderhoud langer kan duren dan u in eerste instantie dacht.

Tip 3: Zorg voor goede apparatuur

Het reinigen van een tapijt gaat een stuk sneller en eenvoudiger met de juiste apparatuur. Voor elk type reiniging is een ander soort apparatuur nodig. Heeft u niet de juiste machines tot uw beschikking? Dan wordt het reinigen van het tapijt een stuk lastiger. Daarom is het aan te raden om een bedrijf in te huren voor professionele tapijtreiniging. De ervaren medewerkers weten precies wat er nodig is om uw tapijt weer te laten stralen. Bovendien scheelt dit u veel tijd en gedoe. Zo heeft u een schoon tapijt én meer tijd voor uw eigen werkzaamheden. Een win-win situatie dus.

Wilt u ook het tapijt op uw kantoor graag laten onderhouden door een professioneel schoonmaakbedrijf uit Dordrecht? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze jarenlange ervaringen nemen we het onderhoud van het tapijt op uw kantoor graag voor u uit handen.