Nieuws

Geplaatst op 25 juni 2019

Vlekken in uw kantoorvloer? 4 tips voor het verwijderen van vlekken

Een kantoorvloer krijgt dagelijks veel te verduren. Medewerkers en gasten lopen regelmatig heen en weer, er wordt koffie gehaald, met bureaustoelen geschoven en helaas ook wel eens wat geknoeid. Of u nu tapijt, linoleum, PVC, tegels, natuursteen of parket op de vloer heeft liggen in uw kantoor, u wilt dat de vloer er netjes, schoon en representatief uit blijft zien. Ontsierende en onhygiënische vlekken dragen daar niet aan bij. Daarom geven wij u 4 tips voor het verwijderen van vlekken in uw kantoorvloer.

1. Kantoorvloer schoonmaken; verwijder vlekken zo snel mogelijk

Voor de meeste soorten vlekken en vloeren geldt: maak het zo snel mogelijk schoon. Als daar namelijk te lang mee gewacht wordt, krijgt de vlek kans om in de vloer te trekken en te zorgen voor een permanente verkleuring. Instrueer medewerkers daarom om vlekken meteen te verwijderen. Gemorste vloeistoffen kunnen het beste eerst voorzichtig opgedept worden. Vervolgens kan men met een vochtige (microvezel) doek de vlek verwijderen. De meeste vloersoorten houden echter niet van te veel water, dus maak de doek niet te nat. Ga ook niet te hard boenen en gebruik geen schoonmaakproducten, tenzij het middelen betreft die geschikt zijn voor uw type vloer. Zo kan allesreiniger vervelende strepen achterlaten op een PVC-vloer en kan schoonmaakazijn onherstelbare schade aanrichten op een kalkhoudende natuurstenen vloer.

2. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen voor uw kantoorvloer

We noemden het al in de voorgaande alinea: gebruik enkel de juiste reinigingsmiddelen, die geschikt zijn voor uw kantoorvloer. De leverancier van uw vloer of een professionele schoonmaker kan u hierover adviseren. Volg bovendien altijd nauwkeurig de aanwijzingen op de verpakking en gebruik nooit te veel schoonmaakmiddel. Dit kan namelijk lelijke kringen veroorzaken of – bij harde vloeren – de bovenste beschermlaag aantasten. Omdat het lastig kan zijn om hierop toe te zien, is het verstandig om één of twee medewerkers verantwoordelijk te maken voor het schoonmaken van de vloer. Een alternatief is, om de schoonmaak van uw kantoor over te laten aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf.

3. De vloer machinaal laten reinigen

Kan uw kantoorvloer wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is het wellicht tijd om de vloer machinaal te laten reinigen. Dit bespaart u veel energie en manuren. Bovendien weet u op deze manier zeker dat de kantoorvloer schoonmaken grondig en met de juiste materialen en middelen gebeurt. Voor zowel tapijtreiniging, als het machinaal reinigen van harde vloeren, kunt u terecht bij Schilten Schoonmaak. Met behulp van professionele reinigingsmachines en producten wordt uw vloer gereinigd en eventueel voorzien van een nieuwe beschermlaag. Zo bent u verzekerd van een stralend resultaat.

4. Vlekken makkelijker verwijderen dankzij goed onderhoud

Goed onderhoud van uw kantoorvloer zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en vlekken beter te verwijderen zijn. Een goed voorbeeld is het in de was zetten van linoleumvloeren. Hierdoor krijgen vlekken minder kans en houdt u de vloer langer mooi en schoon. Ook tegelvloeren, parket, marmer of grintvloeren profiteren van het juiste onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het periodiek laten schuren en behandelen van uw houten vloer of het slijpen en polijsten van natuursteen. Vlekken, slijtplekken en beschadigingen kunt u zo laten verdwijnen en de vloer krijgt weer een frisse, representatieve uitstraling die past bij uw bedrijf.

Wilt u weten hoe u uw kantoorvloer er weer spic en span uit kunt laten zien of bent u op zoek naar meer informatie over vloeronderhoud of tapijtreiniging? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van advies op maat.