Nieuws

Geplaatst op 10 oktober 2018

Hoe houdt u uw nieuwe vloer zo schoon mogelijk?

Het goed uitvoeren van vloeronderhoud verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer en het houdt deze langer schoon. Het reinigen van de vloer zorgt ervoor dat beschadigingen hieraan zoveel mogelijk voorkomen worden en dat deze jarenlang meegaat. Maar hoe houdt u uw nieuwe vloer zo schoon mogelijk? In dit artikel geven wij schoonmaaktips voor verschillende soorten vloeren: hout, linoleum en natuursteen. Tot slot nemen wij professionele vloerreiniging onder de loep.

Houten vloer

In het geval van een houten vloer wordt aangeraden om deze met een stofzuiger met zachte borstel te stofzuigen. Daarnaast wordt aangeraden om de vloer wekelijks af te nemen met een klamvochtige vlakmop. Belangrijk hierbij is dat dit geen kletsnatte, maar een flink uitgewrongen vlakmop moet zijn, omdat de vloer anders beschadigd raakt. Door gebruik te maken van goede matten op diverse (inloop)plekken wordt veel vuil (zoals zand) dat van buiten naar binnen meegenomen wordt, vastgehouden. Net als met een flink uitgewrongen dweil, geldt dat door middel van matten beschadigingen aan uw houten vloer zoveel mogelijk voorkomen worden.

Vloer van linoleum

Voor wat betreft het zo schoon mogelijk houden van een linoleum vloer kunnen we kort, maar krachtig zijn. Zo’n vloer is het beste om eerst de vloer te stofwissen of stofzuigen en vervolgens de vloer te reinigen met een schoonmaak mop een neutraal reinigingsmiddel. Als u de vloer wilt voeden kunt u ook een speciale vloerzeep gebruiken die de vloer voorziet van een zeepfilm laag. Een linoleum vloer is vanaf fabriek beschermd met een PU coating. Echter deze coating slijt wel. In situaties waarbij de vloer minder intensief belopen wordt volstaat het om de vloer wekelijks of dagelijks nat te reinigen en om de vloer periodiek op te blokken. Bij drukbelopen vloeren, zoals in scholen, adviseren wij u om deze vloer jaarlijks te voorzien van een goede beschermlaag (polymeer of PU bescherming).

Vloer van natuursteen

In het geval van een natuurstenen vloer wordt aangeraden om deze met een zachte borstel en een warm sopje met een steenzeep schoon te maken. Want hoewel natuursteen er robuust en hard uit ziet, kunnen hier heel gemakkelijk krassen op ontstaan. Door een vloer van natuursteen op deze wijze te reinigen, gaat de vloer jarenlang mee. Afhankelijk van het soort natuursteen kunt u de vloer tussentijds nog laten renoveren. Voor enkele natuursteen soorten is het raadzaam om deze ook te impregneren zodat de vloer beter schoon te maken is en mooier blijft.

Vloerreiniging door een professional

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het reinigen van uw nieuwe vloer over te laten aan een professional. Schilten Schoonmaak biedt behalve algemene schoonmaak ook vloeronderhoud en tapijtreiniging. Hierbij kunt u denken aan het reinigen, behandelen en zelfs renoveren van diverse soorten vloeren, waaronder linoleum, natuursteen en parket. Bij ons staat aandacht voor het reinigen van vloeren en tapijten centraal. Daarnaast is het juist behandelen en beschermen van linoleum en PVC vloeren onderdeel van ons vakgebied. Het goed uitvoeren van vloeronderhoud – jaarlijks minimaal een grote onderhoudsbeurt in het geval van harde vloeren – verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer en het houdt deze langer schoon.

Bent u benieuwd naar wat Schilten Schoonmaak voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om geheel vrijblijvend een advies en prijsopgave te maken.