Nieuws

Geplaatst op 12 december 2019

5 voordelen van een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf

Een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf is een investering die u misschien niet direct terugziet in uw omzet, maar die zich wel degelijk dubbel en dwars terugbetaalt. Een schone werkomgeving is immers een absolute must als het gaat om hygiëne en Arborichtlijnen. Daarnaast is het gewoon prettiger werken in een schone omgeving en ook voor het ontvangen van klanten en gasten is een schoon en opgeruimd bedrijf of kantoor van belang. Wij laten u daarom graag zien welke 5 voordelen het inhuren van een schoonmaker voor uw bedrijf of organisatie biedt.

1. Een schoon bedrijf conform geldende regelgeving

Kantoren, scholen, fabrieken, zorginstellingen, laboratoria en tal van andere branches hebben allemaal eigen regels en richtlijnen waaraan voldaan moet worden als het aankomt op het schoonmaken van de werkomgeving, het sanitair en de openbare ruimtes. Het adequaat en nauwkeurig opvolgen van deze regels en richtlijnen is cruciaal voor de hygiëne en veiligheid. Daarnaast vraagt het reinigen van kwetsbare apparatuur specifieke kennis en ervaring. Een professioneel schoonmaakbedrijf is hier goed van op de hoogte en weet precies waar het schoonmaakpersoneel op moet letten.

2. Kwalitatief hoogwaardige kantoor schoonmaak

Als ondernemer wilt u altijd waar voor uw geld. Of u nu goederen inkoopt, een advertentie laat maken of schoonmaakpersoneel inhuurt. Bij Schilten Schoonmaak staat kwaliteit daarom hoog in het vaandel. Zo werken wij met professionele schoonmaakmiddelen voorzien van ecolabel en maken wij gebruik van schoonmaakapparatuur van de beste kwaliteit. Bovendien worden al onze bekwame medewerkers goed opgeleid en regelmatig bijgeschoold. Dankzij een uitstekende begeleiding en korte lijnen kunnen we daarnaast snel anticiperen op uw wensen. Ook voeren we regelmatig kwaliteitscontroles uit, waarbij u desgewenst zelf aanwezig kunt zijn. Na afloop worden de resultaten van de controle met onze medewerker(s) besproken.

3. Een schoonmaker inhuren levert tijd op

Het inhuren van een schoonmaker betekent tegelijkertijd dat u intern tijd voor uw medewerkers vrijmaakt om te besteden aan andere, belangrijke zaken. Kostbare tijd die daarmee een stuk efficiënter gebruikt wordt. Daarmee hebben we het niet alleen over de tijd die besteed wordt aan de daadwerkelijke schoonmaak, maar ook over de tijd die het kost om de schoonmakers op te leiden, aan te sturen en in te plannen. Of wat te denken van de inkoop van schoonmaakmiddelen en het onderhouden van de apparatuur?

4. Met aandacht voor onderhoud en voorzieningen

Een goede schoonmaker doet meer dan alleen stofzuigen, dweilen en afnemen. Naast de branche-specifieke schoonmaakwerkzaamheden, heeft een professionele schoonmaker ook oog voor het algemene onderhoud en bijbehorende voorzieningen binnen uw bedrijf of organisatie. Zo kan een schoonmaker onder andere:

  • De sanitaire voorzieningen aanvullen;
  • Advies geven over de aanschaf van schoonloopmatten;
  • De glasbewassing en gevelreiniging voor zijn of haar rekening nemen;
  • Vloeronderhoud en tapijtreiniging uitvoeren.

5. Buiten kantoortijden schoonmaken

Een schoonmaker hoeft niet altijd tijdens kantoortijden te werken. In sommige gevallen kan het beter zijn om de schoonmaakwerkzaamheden in de ochtend-, avond- of weekenduren uit te laten voeren. Bijvoorbeeld bij de schoonmaak van een kinderdagverblijf, winkel, laboratorium, showroom, fabriek of kunstinstelling. Wanneer u een schoonmaker inhuurt dan is dit vaak geen enkel probleem. Wel is het belangrijk dat u goede afspraken maakt over de toegang tot het pand en afgesloten ruimtes. Daarnaast zijn werkafspraken essentieel. Daarbij is het prettig als u inzicht krijgt in de gewerkte uren en uitgevoerde werkzaamheden. Daarom maken we bij Schilten Schoonmaak gebruik van een nauwkeurig tijdregistratiesysteem.

Wilt u meer weten over het inhuren van een schoonmaker voor uw bedrijf? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.