Nieuws

Geplaatst op 12 oktober 2021

5 voordelen van een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf

Een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf is een investering die u misschien niet direct terugziet in uw omzet, maar die zich wel degelijk uitbetaalt. Een schone werkomgeving is een must als het gaat om hygiëne en Arborichtlijnen. Daarnaast is het werken in een schone omgeving prettiger voor uw personeel én om klanten te ontvangen. In dit artikel laten wij u graag meer voorbeelden zien. Hieronder leest u 5 voordelen van het inhuren van een schoonmaker voor uw bedrijf of organisatie.

Een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf of particulier, wat is het verschil?

Misschien maakt u thuis gebruik van een interieurverzorg(st)er waarover u zeer tevreden bent en denkt u erover om deze schoonmaker ook te vragen voor het schoonmaken van uw bedrijf of kantoor. In de meeste gevallen is dit geen goed idee. Waar bij u thuis de schoon te maken ruimtes en taken overzichtelijk zijn, vraagt het schoonmaken van een bedrijfsruimte om specifieke kennis en een uitgebreide planning. Denk alleen al aan het inkopen van schoonmaakmiddelen die passend zijn binnen de regelgeving in uw branche. Schoonmakers waarover u in de thuissituatie heel tevreden bent, schieten vaak tekort in een professionele werkomgeving. Door een schoonmaker in te huren die specifiek is opgeleid om bedrijfsruimtes schoon te maken, zult u uiteindelijk tijd en geld besparen. Wij geven u hieronder meer voordelen waarom een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf een goed keuze is.

Voordeel 1: U bent verzekerd van schoonmaak conform de geldende regelgeving

Kantoren, scholen, fabrieken, zorginstellingen, laboratoria: vrijwel iedere branche heeft zijn eigen regels en richtlijnen waaraan voldaan moet worden als het op schoonmaken aankomt. Het adequaat en nauwkeurig opvolgen van deze regels en richtlijnen is cruciaal voor de hygiëne en veiligheid. Daarnaast vraagt het reinigen van kwetsbare apparatuur specifieke kennis en ervaring. Het schoonmaken van de werkomgeving, het sanitair en de openbare ruimtes wordt dan ook vaak overgelaten aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Een professioneel schoonmaakbedrijf, zoals ons eigen schoonmaakbedrijf in Dordrecht, is goed op de hoogte en weet precies waar het schoonmaakpersoneel op moet letten. Een schoonmaker inhuren voor uw bedrijf is dan ook geen enkel probleem bij ons.

Voordeel 2: Een professional levert kwalitatief hoogwaardige kantoor schoonmaak

Of u nu goederen inkoopt, gebruik maakt van marketingdiensten of schoonmaakpersoneel inhuurt: als ondernemer wilt u graag waar voor uw geld ontvangen. Bij Schilten Schoonmaak staat kwaliteit daarom hoog in het vaandel. Zo werken wij met professionele schoonmaakmiddelen voorzien van een eco-label en maken wij gebruik van schoonmaakapparatuur van de beste kwaliteit. Bovendien worden onze medewerkers goed opgeleid en regelmatig bijgeschoold. Dankzij een uitstekende begeleiding en korte lijnen, kunnen we snel anticiperen op uw wensen. Ook voeren we regelmatig kwaliteitscontroles uit waarbij u desgewenst zelf aanwezig kunt zijn. Na afloop worden de resultaten van de controle met onze medewerker(s) besproken.

Voordeel 3: U bespaart tijd en geld door het inhuren van een schoonmaker

Door het inhuren van een schoonmaker voor uw bedrijf via een professioneel schoonmaakbedrijf, houdt u meer tijd over voor uw eigen dagelijkse werkzaamheden. Uw kostbare tijd wordt op die manier een stuk efficiënter ingedeeld. We hebben hier het niet alleen over de tijd die besteed wordt aan de daadwerkelijke schoonmaak, maar ook over de tijd die het kost om de schoonmakers op te leiden, aan te sturen en in te plannen. Of wat te denken van de inkoop van schoonmaakmiddelen en het onderhouden van de apparatuur? Tel uit uw winst.

Voordeel 4: Een bedrijfsschoonmaker heeft ook aandacht voor onderhoud

Een goede schoonmaker doet meer dan alleen stofzuigen, dweilen en afnemen. Naast de branche-specifieke schoonmaakwerkzaamheden, heeft een professionele schoonmaker ook oog voor het algemene onderhoud en bijbehorende voorzieningen binnen uw bedrijf of organisatie. Zo kan een door ons opgeleide schoonmaker onder andere:

  • De sanitaire voorzieningen aanvullen;
  • Advies geven over de aanschaf van schoonloopmatten;
  • De glasbewassing en gevelreiniging voor zijn of haar rekening nemen;
  • Vloeronderhoud en tapijtreiniging uitvoeren.

Wanneer u er dus voor kiest om een schoonmaker in te huren bent u verzekerd van een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding.

Voordeel 5: U kunt uw bedrijf ook buiten kantoortijden laten schoonmaken

Een schoonmaker huren hoeft niet altijd tijdens kantoortijden. In sommige gevallen kan het beter zijn om de schoonmaakwerkzaamheden in de ochtend-, avond- of weekenduren uit te laten voeren, zodat werkzaamheden op locatie hier niet onder lijden. Denkt u bijvoorbeeld aan de schoonmaak van een kinderopvang, winkel, laboratorium, showroom, fabriek of kunstinstelling. Als u een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, is schoonmaken buiten kantoortijden geen enkel probleem. Wel is het belangrijk dat u goede afspraken maakt over de toegang tot het pand en afgesloten ruimtes. Om inzicht te houden in de gewerkte uren en uitgevoerde werkzaamheden, zijn werkafspraken essentieel. Daarom maken we bij Schilten Schoonmaak gebruik van een nauwkeurig tijdregistratiesysteem.

Wilt u meer weten over het inhuren van een schoonmaker voor uw bedrijf? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.