Nieuws

Geplaatst op 6 juni 2017

Waarom het schoonhouden van het kantoor essentieel is, 5 redenen

Natuurlijk is het prettig om in een opgeruimde omgeving te werken. U brengt een groot deel van uw tijd door op kantoor en dat is dus absoluut de investering van het schoonhouden waard. Wij geven u in dit artikel 5 redenen waarom het schoonhouden van het kantoor essentieel is.

1. Minder ziekteverzuim

Het schoonmaken van kantoren is om meerdere redenen erg belangrijk. Ook voor het welzijn van werknemers – en de daarbij komende kosten voor werkgevers – is het de moeite waard om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Als een kantoor en alle werkplekken met regelmaat schoon worden gemaakt krijgen vuil en schadelijke bacteriën geen kans. Dat heeft als groot voordeel dat het bijdraagt aan een lager ziekteverzuim onder het personeel. Dat betekent ook lagere kosten voor de werkgever. Het is dus mogelijk om te besparen op ziektekosten door het schoonhouden van het kantoor zoals het regelmatig uitvoeren van glasbewassing en vloeronderhoud.

2. Arbo-omstandigheden

De Arbowet of ook wel Arbeidsomstandighedenwet, bevat regels voor werkgevers en werknemers om de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van werknemers en zelfstandig ondernemers te bevorderen. Het doel is daarbij om ongevallen en ziekten die veroorzaakt worden door het werk te voorkomen. Een schoon kantoor zorgt voor meer werkgenot, veiligere werkplekken en minder ziekte. Dat zijn allemaal belangrijke punten voor de Arbowet.

3. Medewerkerstevredenheid

Gezondheid is in onze maatschappij steeds belangrijker. Een goede hygiëne hoort daar ook bij. Steeds meer medewerkers zijn zich daar ook van bewust. In sommige gevallen vragen medewerkers zelf om schonere werkplekken en kantoren, maar ook als dat niet het geval is kan het schoonhouden van het kantoor leiden tot een grotere medewerkerstevredenheid en een hogere arbeidsproductiviteit.

4. Milieuvriendelijker

Op elk kantoor zijn ze in overvloed aanwezig: toetsenborden. Doordat ze zoveel gebruikt worden zijn het ook producten die sneller vies worden. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om de toetsenborden om het jaar te vervangen omdat ze vies zijn. Maar uit onderzoek blijkt dat de CO2-uitstoot bij het vervangen van de toetsenborden gelijk staat aan de CO2-uitstoot bij 7 jaar reinigen. De moeite waard om uw toetsenborden op kantoor schoon te houden dus! Bij Schilten Schoonmaak kunt u afspreken dat de toetsenborden jaarlijks grondig gereinigd worden.

5. Uitstraling

De uitspraak ‘het oog wil ook wat’ koppelt u misschien niet meteen aan het kantoor. Maar een net en opgeruimd kantoor zorgt voor een goede uitstraling naar buiten toe. Als u een bedrijf binnenloopt waar  de receptie vies is en het toilet niet schoon is, heeft u waarschijnlijk geen prettig gevoel bij dit bedrijf. Een schoon kantoor vergroot de representativiteit.

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf die hierin voor u iets kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies of meer informatie.