Nieuws

Geplaatst op 9 mei 2018

4 redenen waarom het schoonhouden van uw restaurant essentieel is

Heet uw gasten welkom in een schoon en fris restaurant. De eerste indruk is namelijk goud waard en een goede eerste indruk begint met een goede hygiëne. Schilten Schoonmaak kent als geen ander het belang van een schoon restaurant. Niet alleen voor uw gasten, maar ook voor uzelf en uw medewerkers. Wij geven u 4 redenen waarom u ervoor zou moeten zorgen dat uw restaurant altijd spik en span is.

1. Het waarborgen van de voedselveiligheid

U moet er niet aan denken: een boete van de NVWA of een gast met voedselvergiftiging. Helaas gebeurt het vaker dan u misschien denkt. En niet alleen bij kleine en goedkopere restaurants, ook grote bekende ketens en restaurants krijgen regelmatig een waarschuwing op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De NVWA controleert onder andere of de juiste hygiënemaatregelen worden nageleefd. Van restaurant tot keuken en van opslag tot toiletruimte; alles dient volgens de juiste voorschriften schoongemaakt te worden. Een goed schoonmaakbedrijf kan u daarbij helpen. Uiteraard met kwalitatief hoogwaardige schoonmaakmiddelen en kennis van zaken.

2. Voor een gastvrije ontvangst

Natuurlijk wilt u uw gasten goed ontvangen. Een gastvrije ontvangst heeft niet alleen te maken met een klantvriendelijke bejegening, maar ook met een schoon eetgedeelte. Etensresten op tafel, een vieze vloer of vreemde luchtjes kunnen ervoor zorgen dat gasten linea recta de deur weer uitlopen. Zeker in het digitale tijdperk waarbij een foto van een vieze tafel binnen no-time op Instagram staat, wilt u ervoor zorgen dat het restaurant perfect schoon is.

3. Om ongedierte te voorkomen

Een andere belangrijke reden waarom het schoonhouden van uw restaurant essentieel is, is om ongenode gasten te voorkomen. We hebben het natuurlijk over ongedierte zoals muizen, vliegen of kakkerlakken. Niet alleen geven ze uw restaurant een slecht imago, ook vormen ze een bron van ziektekiemen, bacteriën en virussen. Bent u op zoek naar een deskundig schoonmaakbedrijf in Dordrecht? Schilten Schoonmaak helpt niet alleen om uw restaurant goed schoon te houden, maar kan u ook adviseren over aanvullende maatregelen om ongedierte te voorkomen.

4. Voor een schone werkomgeving

Ook uw medewerkers hebben recht op een schone werkomgeving. Een prettige, overzichtelijke en schone werkomgeving voorkomt ongelukken en zorgt ervoor dat de medewerkers goed hun werk kunnen doen. Naast een schone werkomgeving, is ook schone kleding en persoonlijke hygiëne van belang. Dat betekent dat uw medewerkers ook goed op de hoogte moeten zijn van de geldende hygiëneregels en -voorschriften.

Kortom, als het gaat om uw restaurant dan is een goede schoonmaak en hygiëne van essentieel belang. Schilten Schoonmaak ondersteunt u daar graag bij. Wij zorgen voor een grondige schoonmaak van hoge kwaliteit. Zo werken wij met professionele schoonmaakmiddelen en maken wij gebruik van goede kwaliteit schoonmaakapparatuur. Dit alles om te zorgen dat u het beste eindresultaat opgeleverd krijgt. Bovendien werken we met bekwame medewerkers die hiervoor zijn opgeleid en verstand van zaken hebben. Bent u benieuwd wat wij voor uw restaurant kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met ons op.