Nieuws

Geplaatst op 21 juli 2018

Wat u vooral niet moet doen bij tapijtreiniging

We weten het allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje. Een gezellig bedrijfsfeestje op kantoor heeft geresulteerd in grote en opvallende drankvlekken in het tapijt. Vlekken die u als professioneel bedrijf liever meteen ziet verdwijnen. Maar hoe? In dit artikel bespreken wij twee absolute don’ts en één do op het gebied van tapijtreiniging.

Don’t 1: vlekken proberen weg te wrijven

Een van de absolute don’ts op het gebied van tapijtreiniging heeft te maken met het behandelen van vlekken. Stel: na een drukke werkdag zit u heerlijk te borrelen met collega’s op kantoor. Samen heeft u de grootste lol. Zelfs zoveel lol dat u per ongeluk wat rode wijn uit uw wijnglas verliest. Op de grond. In het tapijt. Een paar grote rode vlekken… Zodra u vlekken heeft opgelopen in het tapijt, is het van belang deze vlekken zo snel mogelijk te behandelen. Het beste is om dit meteen na het ongelukje te doen. Wat u echter niet moet doen, is de vlekken proberen weg te wrijven. Door te wrijven trekt de viezigheid – of in dit geval de smakelijke rode wijn van zonet – alleen nog maar dieper het tapijt in.

Don’t 2: vlekken schoonmaken met (af)wasmiddel

Het behandelen van vlekken brengt ons automatisch bij don’t 2: vlekken schoonmaken met (af)wasmiddel. Wat u vooral niet moet doen, is de vlekken in het tapijt schoonmaken met een afwasmiddel of een wasmiddel. Hoewel het best een logische gedachte is, zijn deze middelen toch niet geschikt om het tapijt mee te reinigen. U kunt de vlekken er misschien wel mee uit het tapijt halen, maar afwas- en wasmiddel laten tegelijkertijd een vettig laagje achter. En dat achtergebleven vettige laagje trekt stof aan, waardoor er vuil aan blijft hangen. Voor u het weet zijn de vlekken veranderd in een paar stoffige vlekken, die ook nog eens extra opvallen.

Do: vlekken laten reinigen door een professional

In plaats van de vlekken zelf schoonmaken, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen het tapijt te laten reinigen door een professional. Bij Schilten Schoonmaak kunt u terecht voor tapijtreiniging. Hierbij staat altijd aandacht voor het onderhoud en behoud van het tapijt centraal. Om tapijten te reinigen, maken wij gebruik van verschillende methoden.

Bent u benieuwd naar wat Schilten Schoonmaak voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om een geheel vrijblijvend advies te geven of een prijsopgave te maken voor de schoonmaak of aanverwante schoonmaakdiensten.