Nieuws

Geplaatst op 24 augustus 2018

Wat wordt precies verstaan onder huismeesterdiensten?

Als u eigenaar bent van een (bedrijfs)pand dan wilt u dat alles schoon is en naar behoren functioneert. Zodat bewoners, bezoekers of werknemers zich prettig voelen en gastvrij ontvangen worden in uw pand. Voor de schoonmaak wordt vaak een schoonmaakbedrijf ingehuurd, maar wist u dat u voor andere zaken gebruik kunt maken van huismeesterdiensten? Wat wordt daaronder verstaan en wat doet een huismeester precies, dat leest u in dit artikel.

Wat doet een huismeester?

Een huismeester is het eerste aanspreekpunt en de vraagbaak voor gebruikers, bezoekers en leveranciers van uw pand. Doordat een huismeester zichtbaar aanwezig is in uw pand draagt hij (of zij) bij aan de gastvrijheid en aan een gevoel van veiligheid. Maar wat doet een huismeester dan precies? De huismeester houdt een oogje in het zeil en spreekt mensen, indien nodig, aan op het naleven van de huisregels. Ook zorgt een huismeester ervoor dat het pand en de algemene ruimtes leefbaar blijven en goed onderhouden zijn. Afhankelijk van het type pand en het gebruik, kan de huismeester kleine reparaties en andere technische werkzaamheden uitvoeren.

Taken van een huismeester

U kunt een huismeester dus zien als een verlengstuk van uw organisatie. Door het inschakelen van huismeesterdiensten weet u zeker dat alle zaken in en rondom het pand goed worden bijgehouden. Zo kunt u zich blijven focussen op wat voor u echt belangrijk is. Taken die een huismeester u uit handen kan nemen zijn het:

  • Uitvoeren van kleine reparaties
  • Vervangen van lampen
  • Melden van storingen aan de juiste instanties
  • Toezicht houden op werkzaamheden
  • Controleren van technische installaties
  • Wegzetten van afvalcontainers

Voor wie zijn de huismeesterdiensten?

Huismeesterdiensten zijn een uitkomst voor appartementencomplexen, bedrijfsverzamelgebouwen en winkelcentra. Zo kan het voor een VvE handig én voordelig zijn om kleine reparaties en werkzaamheden uit te laten voeren door een huismeester, in plaats van iedere keer een reparatie- of onderhoudsbedrijf in te schakelen. Maar ook voor een winkelcentrum of bedrijfsverzamelgebouw is iemand die het totaaloverzicht behoudt onmisbaar. Het volledig onderhouden van een pand kost immers veel tijd en geregel. Dan is het prettig als u kunt vertrouwen op de expertise van een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van huismeesterdiensten. Bij Schilten Schoonmaak kunt u daarom niet alleen terecht voor reguliere schoonmaakdiensten, maar ook voor vele andere diensten waaronder huismeesterdiensten.

Bent u op zoek naar een goede en betrouwbare huismeester voor uw pand of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Samen met u kijken we naar de gewenste dienstverlening en brengen we in kaart wat wij voor u kunnen betekenen.