Nieuws

Geplaatst op 18 september 2018

3 dingen die u misschien wel vergeten bent bij de laatste schoonmaak van uw werkplek

U besteedt een groot deel van uw tijd op uw werkplek. Ongemerkt komt daar een hoop vuil terecht wat u misschien niet allemaal schoonmaakt. Tijdens het standaard rondje schoonmaken bereikt u een heleboel vieze plekken, maar vergeet u niet iets? Vindt u het teveel om zelf te doen, dan kunt u een professioneel schoonmaakbedrijf in huren. Maar wilt u het zelf blijven doen, houd dan deze drie plekken extra in het vizier.

1. Het toetsenbord

Wanneer u aan uw bureau zit en wat mails verstuurt, rapporten tikt of dingen opzoekt, maakt u constant gebruik van uw toetsenbord. Maar veel mensen eten ook aan hun bureau. En denkt u maar eens aan wat u nog meer aanraakt op een dag. Alle bacteriën die aan uw handen zitten, verzamelen zich in uw toetsenbord. Maar wat doet u met uw toetsenbord tijdens de schoonmaak van uw werkplek? Het is zeker aan te raden deze mee te nemen tijdens het schoonmaken. Haal even een doekje over de letters. Maar vergeet ook niet om het toetsenbord regelmatig op de kop te houden en uit te schudden. U zult versteld staan van het vuil dat eruit komt. Wilt u de schoonmaak grondig aanpakken, blaas er dan wat perslucht doorheen.

2. Het ladekastje

Op uw werkplek heeft u een bureau staan met bureaustoel, maar ook met een ladekastje. Het is verleidelijk om hier even omheen te stofzuigen en het verder te laten bij wat het is. Maar denkt u zich eens in hoeveel stof er dwarrelt tussen het bureaublad en de bovenkant van het kastje. Trek hem maar eens onder het bureau vandaan, dan zult u zien dat u tijdens het schoonmaken vaak iets vergeet. Bovendien zijn de greepjes van het ladekastje een grote bron van bacteriën. Ook hier geldt weer dat de bacteriën van uw handen zich aan de handgrepen verzamelen terwijl zulke oppervlakken vaak vergeten worden tijdens het schoonmaken.

3. De bureaustoel

Kunststof stoelen worden doorgaans best eens meegenomen tijdens het schoonmaken. Even een vochtig doekje erover en klaar. Maar hoe zit dat met een stoffen bureaustoel? Vergis u niet in hoe vies die wordt, zeker bij dagelijks gebruik. Het beste kunt u de stoffen delen regelmatig te lijf gaan met een stofzuiger. Zitten er vlekken in, koop dan een speciale reiniger. De kunststof onderdelen kunt u natuurlijk gewoon afnemen met een doekje. Vergeet daarbij de voet niet, daar verzamelt zich al het stof van elke keer dat u op de zitting plaatsneemt.

Ziet u het niet zitten om zelf constant bezig te zijn met dit soort zaken? Neem dan eens contact op om te bespreken welke zaken wij voor uw bedrijf uit handen kunnen nemen. Wij kunnen u tevens voorzien van vrijblijvend advies en een prijsopgave toesturen.