Nieuws

Geplaatst op 23 augustus 2017

Zo houdt u het kantoor goed schoon, 5 tips

Misschien heeft u nog geen schoonmaakbedrijf voor het schoon houden van het kantoor. Maar denkt u wel na over het inhuren van een schoonmaakbedrijf voor kantoren hiervoor. Of is het vakantieperiode en is er minder bezetting op kantoor. U wilt het kantoor zelf opruimen. Maar u wilt uw bezoekers wel in een schoon en opgeruimd kantoor ontvangen. Hoe pakt u dat aan en wat mag u van uw medewerkers vragen? 5 tips om het kantoor goed schoon te houden.

1. Ruim de vloer op

Begin met het opruimen van de vloer onder bureaus, tafels en in de gemeenschappelijke ruimten. Ongemerkt liggen er allerlei voorwerpen op de vloer zoals paperclips, pennen, stukjes papier. Probeer eventuele vlekken die op de vloer zitten te verwijderen met speciaal reinigingsmiddel. Zuig regelmatig en als het een harde vloer is kunt u deze ook nog dweilen.

2. Gebruik prullenbakken

Rommel ontstaat vaak doordat mensen hun afval niet kwijt kunnen. Als er geen duidelijke afvalinzameling is, laten mensen hun afval liggen. Dat gebeurt ook op een kantoor. Het is dan ook handig om duidelijk zichtbaar in de ruimte afvalpakken te plaatsen. U kunt ook al uw medewerkers voorzien van een eigen prullenbak waar ze hun afval in kwijt kunnen. Het is wel belangrijk dat de bakken op tijd worden geleegd. Een klokkenhuis van een appel gaat na een paar dagen echt ruiken!

3. Laat het bureau schoon en leeg achter

Vraag uw medewerkers of zij hun bureau aan het einde van de dag leeg achter willen laten. Een ‘clean-desk’ beleid zorgt voor een opgeruimde aanblik. Bovendien werkt het vaak prettiger om ’s morgens aan een opgeruimd bureau te gaan werken. U moet wel zorgen voor voldoende kast- of opbergruimte. U kunt uw medewerkers gerust vragen of ze zo nu en dan eens een doekje willen pakken om het bureau schoon te maken.

4. Toetsenbord en scherm

Een bron van viezigheid is de computer of laptop. Uit een Brits onderzoek blijkt dat het toetsenbord meer bacteriën bevat dan de toiletbril op datzelfde kantoor. U kunt dit voorkomen door uw medewerkers te voorzien van een schoonmaaksetje voor beeldscherm en toetsenbord. Maken ze dit regelmatig schoon, is de kans op besmetting minder groot.

5. Toiletten

Eén van de belangrijkste aandachtspunten van schoonmaak onderhoud, zijn de toiletten. Een toilet moet schoon zijn en lekker fris ruiken. Dit is een dagelijkse klus. Door het dagelijks bij te houden is de kans op grote vervuiling minder. Uw medewerkers, uw bezoekers en uzelf gaan toch ook graag naar een schoon toilet.

Heeft u na het lezen van het artikel het idee dat u de schoonmaak van het kantoor niet zelf kan doen? En bent u op zoek naar een professionele partij die schoonmaakwerkzaamheden geheel uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met een persoonlijk advies.