Nieuws

Geplaatst op 14 juli 2021

Zo houdt u het kantoor goed schoon: 7 tips

Werknemers zijn het grootste gedeelte van hun dag op het kantoor. En op kantoor wordt er gekletst, gegeten, gedronken en rommel gemaakt. Daarom moet het kantoor goed schoongehouden worden. Als u nog geen schoonmaakbedrijf voor kantoren inhuurt om uw kantoor schoon te houden, dan is het handig om te weten hoe u het kantoor zelf zo schoon mogelijk kunt houden. U wilt tenslotte uw bezoekers in een schoon en opgeruimd kantoor ontvangen. Hoe pakt u dat aan, en wat mag u van uw medewerkers vragen? 7 tips om het kantoor goed schoon te houden.

Sinds het coronavirus in ons land is, is het extra belangrijk om het kantoor goed schoon te houden. Hygiëne is belangrijk om niet ziek te worden en daarom moet het kantoor niet alleen opgeruimd en schoon zijn, maar ook nog eens helemaal coronaproof zijn.

1. Reinig alle contactoppervlakken regelmatig

Om verspreiding van het coronavirus (of andere virussen) tegen te gaan, is het belangrijk om alle contactoppervlakken regelmatig schoon te maken. Denk hierbij aan deurklinken, kranen, lichtknopjes, de koffiemachine en trapleuningen of de knopjes in de lift. Maak deze plekken dagelijks schoon, zodat de bacteriën geen kans krijgen om over te springen op anderen.

2. Toetsenbord en scherm

Ook het toetsenbord en scherm van de computer zijn een bron van viezigheid. Uit een Brits onderzoek blijkt dat het toetsenbord meer bacteriën bevat dan de toiletbril op datzelfde kantoor. Iedereen ziet hier continu met hun vingers aan en toetsenborden zijn lastig schoon te maken, dus zorg voor speciale schoonmaakmiddelen voor toetsenborden, schermen en computermuizen die uw medewerkers zelf kunnen gebruiken. Maken zij hun spullen regelmatig schoon, dan is de kans op besmetting minder groot.

3. Laat het bureau schoon en leeg achter

Vraag uw medewerkers of zij hun bureau aan het einde van de dag leeg achter willen laten. Zeker als er in het kantoor flexwerkplekken zijn. Dan zijn bureaus een broedplaats van bacteriën zoals COVID-19. Een ‘clean-desk’ beleid zorgt voor een opgeruimde aanblik. Bovendien werkt het vaak prettiger om ’s morgens aan een opgeruimd bureau te gaan werken. U moet dan wel zorgen voor voldoende kast- of opbergruimte. U kunt uw medewerkers gerust vragen of ze zo nu en dan eens een doekje willen pakken om het bureau schoon te maken.

4. De keuken en de toiletten

Eén van de belangrijkste aandachtspunten van schoonmaak onderhoud, zijn de toiletten. Een toilet moet schoon zijn en lekker fris ruiken. Dit is een dagelijkse klus. Door het dagelijks bij te houden is de kans op grote vervuiling minder. Uw medewerkers, bezoekers en uzelf gaan toch ook graag naar een schoon toilet? Vergeet daarnaast ook de keuken niet. Reinig dagelijks het keukenoppervlak, maar vergeet ook de koffieautomaat en de koelkast niet. Maak het je medewerkers gemakkelijk om zowel in de keuken als in het toilet bacteriële zeep neer te zetten, zodat zij regelmatig hun handen kunnen wassen.

5. Gebruik prullenbakken

Rommel ontstaat vaak doordat mensen hun afval niet kwijt kunnen. Als er geen duidelijke afvalinzameling is, laten mensen hun afval liggen. Dat gebeurt ook op een kantoor. Het is dan ook handig om duidelijk zichtbaar in de ruimte afvalpakken te plaatsen. U kunt ook al uw medewerkers voorzien van een eigen prullenbak waar ze hun afval in kwijt kunnen. Het is wel belangrijk dat de bakken op tijd worden geleegd. Een klokkenhuis van een appel gaat na een paar dagen echt ruiken!

kantoor-schoonmaken

6. Ruim de vloer op

Vergeet ook het opruimen van de vloer onder bureaus, tafels en in de gemeenschappelijke ruimten niet. Ongemerkt liggen er allerlei voorwerpen op de vloer zoals paperclips, pennen, stukjes papier. Probeer eventuele vlekken die op de vloer zitten te verwijderen met speciaal reinigingsmiddel. Stofzuig regelmatig en als het een harde vloer is kunt u deze ook nog dweilen.

7. Huur een erkend schoonmaakbedrijf in

Heeft u na het lezen van het artikel het idee dat u de schoonmaak van het kantoor niet zelf kunt doen? En bent u op zoek naar een professionele partij die schoonmaakwerkzaamheden geheel uit handen kan nemen? Kies dan voor een erkend schoonmaakbedrijf, zoals ons schoonmaakbedrijf te Dordrecht. U bent bij ons aan het juiste adres! Wij kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met een persoonlijk advies.