Nieuws

Geplaatst op 9 november 2017

3 tips voor de beste tapijtreiniging op kantoor

Tapijt geeft vaak een prachtige warme en uitnodigende sfeer. Het kan echter ook een bron van vlekken en vieze geurtjes zijn. Dat is niet vreemd als u bedenkt wat een gemiddeld kantoortapijt dagelijks te verduren krijgt. Denk aan de vele voeten die er dagelijks overheen lopen, omgegooide koffiekopjes, kruimels, stof en haren. Op den duur kan dat niet alleen leiden tot vlekken en vieze geurtjes, maar ook tot onhygiënische werkomstandigheden. Hoogste tijd dus om de schoonmaakroutine van uw tapijt eens onder de loep te nemen. Wij geven 3 tips voor professionele tapijtreiniging.

1. Stofzuigen

De stofzuiger is de beste vriend van uw tapijt, of u nu zelf zorgt voor het schoonhouden van uw kantoor of het uitbesteedt aan een schoonmaakbedrijf in Dordrecht. Gebruik daarbij een stofzuiger met een zo groot mogelijke zuigkracht en een borstelmond. Als de ruimte erg groot is, dan is het aan te raden om de vloer in kwadranten te verdelen. Op die manier weet u zeker dat geen deel overgeslagen wordt. Ga vervolgens grondig te werk. Zeker als het tapijt hoge polen heeft, is de kans namelijk groot dat het vuil zich heeft opgehoopt tussen de vezels. Het is dan nodig om meerdere keren over een deel heen te gaan met de stofzuiger zodat al het vuil loskomt van de vezels.

2. Vlekken onmiddellijk verwijderen

Een omgevallen kop koffie, een stuk taart, vieze modderschoenen, een vlek op uw vloerbedekking ontstaat sneller dan u denkt. Het best is het om vlekken meteen te verwijderen als ze ontstaan. Dan krijgen ze geen kans om in het tapijt te trekken. Schraap of dep eerst zoveel mogelijk van het gemorste product van het tapijt, maar let op: ga nooit wrijven, want dan wrijft u de vlek dieper in de vloerbedekking. Dep de vlek vervolgens met warm water en een schone doek. Herhaal dit eventueel een paar keer met telkens een schone doek. Is dit niet voldoende? Dan is het tijd voor het grovere geschut. U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met een speciale tapijtreiniger, maar u kunt ook de expertise inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf. Een deskundig bedrijf zoals Schilten Schoonmaak beschikt over gedegen textielkennis en de beste materialen voor het reinigen van tapijt.

3. Voorkomen is beter dan genezen

Is uw tapijt weer helemaal schoon en fris? Dan wilt u dat natuurlijk graag zo houden. Denk dan eens na over een schoonloopmatten. Een goede schoonloopzone houdt al snel meer dan de helft van al het vuil tegen. Wij denken graag met u mee over de beste inrichting van uw schoonloopzone. Zoals de grootte, vorm en plaatsing van een borstelmat en/of schoonloopmat. Vergeet vervolgens ook het onderhoud van de schoonloopzone niet. Een goede schoonmaakservice verwisselt regelmatig de schoonloopmatten, zodat u altijd verzekerd bent van een schone en droge schoonloopzone én een schoon tapijt verderop in uw bedrijf.

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd wat Schilten Schoonmaak voor u kan betekenen? Wij voorzien u graag van advies over de beste tapijtreiniging. Als hét schoonmaakbedrijf in Dordrecht en omstreken hebben wij jarenlange ervaring met het reinigen van tapijten en gebruiken hiervoor hoogstaande kwaliteitsproducten. Onze professionals hebben dus alle kennis en apparatuur in huis om uw tapijt weer stralend schoon en fris te maken. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies.