Nieuws

Geplaatst op 1 augustus 2019

4 tips om uw bedrijfspand schoon te houden

Een schoon bedrijfspand zorgt voor een professionele uitstraling. Het is immers het eerste wat bezoekers zien als ze een bezoek brengen aan uw bedrijf. Daarnaast is het ook voor uw medewerkers prettig als zij kunnen werken in een schone en goed onderhouden werkomgeving. Maar hoe houdt u uw bedrijfspand nu zo goed mogelijk schoon? Bij Schilten Schoonmaak kunnen wij u daar alles over vertellen. In dit artikel geven we 4 praktische tips.

1. Schoon kantoor: zorg voor schoonloopmatten

Een groot deel van al het vuil in een bedrijfspand wordt naar binnen gelopen. Een schoon bedrijfspand begint daarom met een nette entree. Een schoonloopzone met goede schoonloopmatten is daarbij onmisbaar. Zo weet u zeker dat vuil buiten de deur blijft. Om te zorgen dan de schoonloopmatten ook daadwerkelijk hun werk doen, is het wel van belang dat deze regelmatig worden schoongemaakt. Voor het beste resultaat kunt u dit door een professioneel schoonmaakbedrijf laten doen.

2. Zet voldoende prullenbakken neer voor een schoon bedrijfspand

Rommelige werkplekken ontstaan al snel als er onvoldoende prullenbakken zijn of als ze niet op de juiste plaats staan. Zorg er daarom voor dat er bij ieder bureau of bij iedere werkplek een prullenbak in de buurt staat. Zo hoeven medewerkers nooit ver te lopen om hun afval kwijt te kunnen. In de keuken of op andere strategische plaatsen kunt u tevens praktische afvalbakken neerzetten voor gescheiden afval. Maar met alleen afvalbakken bent u er natuurlijk nog niet. Het op tijd legen van de prullenbakken is minstens zo belangrijk. Als u een schoonmaker inhuurt dan zal dit in de meeste gevallen onder de dienstverlening vallen.

3. Schoonmaak kantoren: zorg voor schone ramen en gevels

Schone ramen geven letterlijk een heldere kijk op uw zaak. Bij een schoon kantoor horen dan ook streeploos schone ramen. Zeker als u een winkelpand of showroom heeft, is dit belangrijk voor een goede eerste indruk. Zelf de glasbewassing voor uw rekening nemen, kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Om nog maar te zwijgen over ramen op grote hoogtes of lastig bereikbare plekken. Vergeet daarnaast de gevel van uw pand niet. Een gevelreiniging geeft uw bedrijf niet alleen een frisse uitstraling, maar is op termijn ook essentieel om uw pand in goede staat te houden. Bij Schilten Schoonmaak kunt u terecht voor zowel professionele glasbewassing, als voor gevelreiniging. Beide diensten kunnen wij uitvoeren met behulp van een eigen hoogwerker.

4. Grondige kantoorschoonmaak: schakel een schoonmaakbedrijf in

Met een opgeruimde instelling en een aantal slimme maatregelen komt u al een heel eind bij het effectief schoonhouden van uw bedrijfspand. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u zich liever bezig houdt met andere zaken. Zaken waar u écht goed in bent en die waarde opleveren voor uw klanten. Overweeg daarom om de schoonmaak van het kantoor uit te besteden aan een schoonmaakbedrijf. Ervaren schoonmakers weten precies wat er wanneer moet gebeuren om uw pand schoon en netjes te houden. Met oog voor detail en met professionele materialen en schoonmaakmiddelen zorgen zij ervoor dat uw bedrijfspand met recht uw visitekaartje is.

Wilt u meer informatie over het uitbesteden van diverse schoonmaakwerkzaamheden voor een goed onderhouden en perfect schoon bedrijfspand? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.