Nieuws

Geplaatst op 21 augustus 2019

Onderhoud van de koffiemachine op kantoor; 3 tips

Koffie hoort erbij, vooral op kantoor en tijdens het werk. Niet alleen omdat de cafeïne medewerkers scherp en alert houdt, maar ook omdat het een sociale functie heeft. Even een praatje maken bij de koffiemachine, een rondje halen voor de hele afdeling of uw gasten ontvangen met een lekkere kop koffie. Goede kwaliteit koffie op kantoor is daarom onmisbaar. Om die kwaliteit te garanderen, moeten de koffieapparaten natuurlijk wel in topconditie zijn. Wij geven u daarom drie tips voor het onderhoud van de koffiemachines op kantoor.

1. Maak de koffieautomaat regelmatig schoon

De meeste professionele koffieautomaten vragen om een regelmatige reiniging. Zeker als u een koffiemachine heeft waar ook koffievariaties met melk mee gemaakt worden, is een dagelijkse schoonmaakbeurt geen overbodig luxe. Daarmee voorkomt u dat de koffie slecht gaat smaken of dat de koffiemachine kuren gaat vertonen. Afhankelijk van het soort koffieapparaat dat u heeft, moet u er in ieder geval voor zorgen dat de volgende onderdelen regelmatig schoon gemaakt worden:

  • De koffie-uitloop;
  • Het residubakje en de wateropvang bak;
  • Het melkreservoir, de melkslang en het stoompijpje.

De meeste koffieapparaten voor zakelijk gebruik geven zelf aan wanneer het tijd is voor een uitbreide reinigingsbeurt. U volgt simpelweg de aanwijzingen op het display. Niet heel ingewikkeld dus, maar wel tijdrovend. Bovendien is dit niet iets waar u uw personeel voor hebt aangenomen. Logisch dus als u dit liever uit handen geeft aan uw schoonmaakpersoneel of een schoonmaakbedrijf.

2. Laat de koffiemachine op tijd bijvullen

Als er bij u op kantoor veel koffie wordt gedronken, dan zal de machine dagelijks bijgevuld moeten worden met water en koffie(bonen). U kunt hiervoor natuurlijk een zogenaamde koffiemanager aanwijzen, die ervoor zorgt dat de machine altijd gevuld is en dat er voldoende koffiebonen, gemalen koffie of koffiecups op voorraad zijn. Het is echter ook goed mogelijk om dit onder te brengen bij de bedrijfscatering. Zo kunnen wij bij Schilten zowel de bedrijfscatering, als het onderhouden en bijvullen van koffieautomaten voor onze rekening nemen. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een heerlijke lunch en een vers kopje koffie.

3. Zorg voor een goed ontkalkingsmiddel

Kalkaanslag is een grote vijand voor het optimaal functioneren van iedere koffiemachine. Kalkdeeltjes zorgen er namelijk voor dat de verschillende onderdelen verstopt raken. Bovendien kunnen er ook kalkdeeltjes in de koffie terechtkomen en dit is niet bepaald bevorderlijk voor de smaak. Regelmatig ontkalken is dus een vast onderdeel van het onderhoud van de koffiemachines. Zorg ervoor dat u hiervoor de juiste ontkalkingsmiddelen gebruikt. Waar veel huis-tuin-en-keuken apparaten prima ontkalkt kunnen worden met azijn, vragen professionele apparaten vaak om een ontkalkingsmiddel dat speciaal voor de zakelijke koffiemachine ontwikkeld is. Azijn kan namelijk bepaalde onderdelen van het apparaat aantasten waardoor u het risico loopt dat de garantie vervalt. Wilt u hier meer over weten? Ons schoonmaakpersoneel kan u hierin adviseren of uiteraard het werk meteen uit handen nemen.

Meer weten over onderhoud koffiemachine op kantoor? Neem contact op

Voor goede koffie op het werk is een goed werkende koffiemachine dus onmisbaar. Bij een druk bedrijf kan het onderhoud er echter nog wel eens bij in schieten. Wij nemen dit daarom graag van u over. Naast dat ons schoonmaakpersoneel uw ruimtes voorziet van een blinkende vloer en schone bureaus, zullen zij tevens zorgen voor het onderhouden, schoonmaken en bijvullen van uw koffieautomaten. U heeft hier dus geen omkijken meer naar. En omdat we het in combinatie met de schoonmaak uitvoeren, zijn de kosten relatief laag. Neem dus vandaag nog contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.