Nieuws

Geplaatst op 29 januari 2021

Professioneel tapijt reinigen: welke stappen doorlopen wij?

Een tapijt geeft een luxe uitstraling aan uw kantoor, lobby of bedrijfsruimte. Het voelt zacht aan de voeten en werkt isolerend en geluiddempend. Echter, voor het reinigen van een tapijt is meer onderhoud nodig dan voor het reinigen van, bijvoorbeeld, een parketvloer. Daarbij komt dat voor dit intensievere onderhoud speciale apparatuur benodigd is. Het merendeel van de ondernemingen kiest dan ook voor de dienst tapijt laten reinigen, meestal door een professioneel bedrijf. Schilten Schoonmaak heeft jarenlange ervaring en is hiervoor een betrouwbare partner. We leggen u graag uit welke stappen wij doorlopen voor het professioneel reinigen van uw tapijtvloeren.

1. Professioneel tapijt reinigen begint bij de opleiding van personeel

Schilten Schoonmaak heeft door zijn jarenlange ervaring op het gebied van vloerreiniging uitgebreide textielkennis opgebouwd. Wist u dat voor ieder tapijt een andere methode van reiniging moet worden toegepast? Werknemers die door ons worden ingezet voor het professioneel reinigen van tapijten, hebben een intensieve opleiding genoten zodat zij de juiste reinigingsmethode op het juiste materiaal toepassen. Of u nu een hoogpolig tapijt, een wollen vloerkleed of een kostbaar Perzisch- of Berbertapijt wilt laten reinigen: de professionele schoonmakers van Schilten hebben altijd de juiste kennis in huis. Samen zorgen wij ervoor dat u nog lang van uw kostbare tapijt kunt genieten!

2. Wij voeren altijd een inventarisatie uit bij u thuis of op kantoor

Alvorens we ter plekke komen voor het professioneel reinigen van uw tapijt, zullen wij altijd een inventarisatie doen. Zo kunnen wij van tevoren inschatten welke specialistische apparatuur benodigd is voor het reinigen van uw tapijt. De inventarisatie wordt uitgevoerd door opgeleide werknemers met kennis van zaken en kan zowel telefonisch als op desbetreffende locatie plaatsvinden.

3. Tapijtreiniging vindt altijd plaats met specialistische apparatuur

Voor het op de juiste manier reinigen van tapijten is in alle gevallen professionele apparatuur nodig. Deze apparatuur is kostbaar en moet op de juiste manier worden gehanteerd. Professionele schoonmakers van Schilten hebben beschikking over een ruim assortiment aan specialistische machines voor tapijtreiniging. Zo kunnen wij, afhankelijk van het materiaal van uw tapijt, inzetten op verschillende reinigingsmethoden waaronder bonnet reiniging, poederreiniging, de sproei-extractie methode en truck-mouth reiniging.Naast professionele tapijt reiniging, zijn wij gespecialiseerd in het schoonmaken en onderhouden van een breed scala aan vloeren, zoals bijvoorbeeld natuurstenen vloeren of parket. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.