Nieuws

Geplaatst op 2 juli 2020

Tapijt laten reinigen; wanneer wel en niet doen?

Heeft u tapijt op kantoor? Dan wilt u deze natuurlijk mooi en schoonhouden. Tapijt vereist een ander onderhoud dan bijvoorbeeld laminaat, pvc of linoleum. Door regelmatig te stofzuigen wordt slechts een gedeelte van alle stof verwijderd. Wanneer moet u het tapijt professioneel laten reinigen? Wij hebben een aantal handige tips voor u.

Gevoeligheid van het tapijt

Of u uw tapijt  moet laten reinigen hangt af van diverse factoren, waarbij de gevoeligheid van het tapijt erg belangrijk is. Project tapijt is over het algemeen goed te reinigen en geschikt om meerdere keren te reinigen.

Bij hardnekkige vlekken

Zodra er vlekken in het tapijt komen, bijvoorbeeld doordat er wat wijn wordt gemorst, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. Het beste is dit direct na het ongelukje. Ga echter niet over de vlek wrijven want dan trekt de viezigheid verder in het tapijt. Bij hardnekkige vlekken in het tapijt is het verstandig om deze professioneel te laten reinigen. Het reinigen van uw tapijt moet namelijk voorzichtig gebeuren, van welk materiaal het kleed ook gemaakt is. U wilt natuurlijk niet dat het kleed verkleurt, dat er vreemde bollingen ontstaan of de naden los gaan laten. Als u eerst zelf probeert om het vloerkleed schoon te maken, is het belangrijk dat u niet te fanatiek bent met agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk veel schade aanrichten wanneer de schoonmaakmiddelen niet speciaal voor het tapijt bedoeld zijn.

Nat reinigen

Wanneer uw type tapijt nat gereinigd moet worden met een sproei-extractieapparaat laat u dit het beste over aan een bedrijf dat is gespecialiseerd in tapijtreiniging. Met een vloerkleedreinigingsapparaat sproeien wij de reinigingsoplossing met verhoogde druk op uw tapijt.

Uw tapijt professioneel laten reinigen? Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd wat Schilten Schoonmaak voor uw tapijt kan betekenen? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder. Wij maken een afspraak met u voor een geheel vrijblijvend advies of offerte voor de schoonmaakdiensten die u wenst.