Nieuws

Geplaatst op 11 mei 2022

Zo rekenen wij af met vieze geurtjes!

Of het nu gaat om sportschoenen, een natte jas, de hond, of de kattenbak; de meeste normale zaken kunnen zorgen voor een vieze geur in huis. Van vieze geurtjes wilt u het liefst zo snel mogelijk af. Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf uit Dordrecht weten wij als geen ander hoe u dit het beste kunt aanpakken. In dit artikel geven wij daarom 3 tips om af te rekenen met vieze geurtjes!

Tip 1: Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen met een lekker geurtje

Bij Schilten Schoonmaak werken wij al jaren met de vriendelijke reinigingsmiddelen van Kleen. Deze schoonmaakmiddelen zijn voorzien van een ecolabel en brengen geen schade toe aan het milieu. Daarnaast zorgen ze langdurig voor een heerlijke frisse geur in huis, in tegenstelling tot doorsnee schoonmaakmiddelen die vaak maar kort een lekkere geur afgeven. Sommige schoonmaakmiddelen hebben zelfs een chemisch geurtje en zorgen zo juist voor een vieze geur in huis nadat u heeft schoongemaakt. Het kiezen van een fijn en duurzaam schoonmaakmiddel is de helft van het werk. Zeker als u gevoelig bent voor vieze geurtjes of dieren in huis heeft, is een schoonmaakmiddel met ecolabel ten zeerste aan te raden.

Tip 2: Met een schoonmaakschema voorkomt u vieze geurtjes

De tip om regelmatig uw huis schoon te maken klinkt misschien vanzelfsprekend. Toch is het schoonmaken van het huis vaak de eerste klus die erbij inschiet in een drukke periode. Dit komt omdat de meeste mensen schoonmaken geen leuk klusje vinden en het daarom liever uitstellen. Om vieze geur in huis te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Een schoonmaakschema kan hierbij helpen. Wist u dat het toilet in een tweepersoonshuishouden minimaal eens per week moet worden schoongemaakt voor een goede hygiëne? Ook klusjes zoals het wassen van gordijnen, het afnemen van raamkozijnen en plinten of het schoonmaken van de koelkast, worden vaak pas gedaan als zich vieze geurtjes voordoen. Het opstellen van een schema helpt bij een regelmatige schoonmaak en om de klusjes die eens in de zoveel tijd gedaan moeten worden niet uit het oog te verliezen.

Tip 3: Vieze geur in huis? Laat uw tapijt reinigen!

Tapijt in huis is terug van weggeweest. Het voelt lekker zacht aan de voeten en is eenvoudig te stofzuigen. Een tapijt onderhouden werkt anders dan het schoonmaken van, bijvoorbeeld, laminaat of een echte houten vloer. Hoewel met regelmatig stofzuigen het meeste stof wordt verwijderd en het tapijt er schoon uit zal zien, wordt niet al het stof verwijderd. Uw tapijt kan hierdoor op den duur zorgen voor een vieze geur in huis. Als de ruimte waar het tapijt ligt muffig ruikt of als het u opvalt dat de geur van uw huisdier in de ruimte blijft hangen, kan het zo zijn dat deze vieze geurtjes in het tapijt zijn gaan zitten. U kunt dan het beste uw tapijt laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Dit hoeft zeker niet ieder jaar, maar is -afhankelijk van uw situatie- eens in de drie tot vijf jaar aan te raden. Heeft u hulp nodig bij het aanpakken van vieze geurtjes in uw huis door middel van professionele tapijtreiniging? Wij staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.